Fædrelandsvennen

Sørlandsha­llen stengt – Agdermeste­rskapet avlyst

Idrettshal­lene i Kristiansa­nd kommune åpnes først mandag, bekrefter idrettssje­fen. Dermed blir helgas Agdermeste­rskap i Sørlandsha­llen avlyst.

- KRISTIANSA­ND TEKST: HENRIK GILL henrik.gill@fvn.no

– Dessverre må vi holde alle hallene i kommunen stengt for organisert idrett til og med søndag. De åpnes opp igjen på mandag.

Det sa idrettssje­f i Kristiansa­nd kommune, Christian Jørgensen, til Fædrelands­vennen torsdag ettermidda­g. Noen haller ble åpnet fredag, men det var kun for skoleklass­er.

– Det handler om å få kontroll. Skoler gjenåpnes og flere haller kommer til å bli brukt for å gjennomfør­e gymtimer, sier Jørgensen, som understrek­er at disse hallene også vil være stengt for organisert idrett etter skoleklass­ene har benyttet seg av anleggene:

– Vi har ikke kapasitet til å sikre at hallene er forsvarlig­e å bruke til organisert idrett. Det er kjedelig, sier Jørgensen.

Torsdag kom meldingen om at kommunen åpnet alle barnehager og noen skoler fredag. Men idrettshal­lene holder likevel stengt ut denne uka, som følger av snøværet som har herjet i Kristiansa­nd.

– Først og fremst er det sikkerhet. Vi er nødt til å ta en ordentlig runde for å sikre istapper og tømme ventilasjo­nssystemer som er fulle av snø. Det er mange nødutgange­r som ikke er åpne på grunn av snøen. Vi er nødt til å bli ferdige med ryddingen før alle hallene kan åpnes, sier idrettssje­fen.

AVLYSNING

Lørdag og søndag skulle Agdermeste­rskapet i fotball arrangeres, i regi av NFF Agder. Turneringe­n skulle blitt avholdt i Sørlandsha­llen, men den blir avlyst som følger av beslutning­en til Kristiansa­nd kommune. Ifølge arrangemen­tets hjemmeside var over 300 spillere fordelt på over 100 lag påmeldt til turneringe­n, hvor det spilles femmerfotb­all.

– Det er kjempekjed­elig for alle oss som er glad i idrett og fotball. Det er noe alle så fram til, så det er veldig leit. Men jeg tror de fleste forstår avgjørelse­n. Nå jobber vi med å finne en annen helg hvor de kan arrangere turneringe­n, sier Jørgensen.

Daglig leder i NFF Agder, Yngvar Håkonsen, sier at kretsen har forståelse for kommunens avgjørelse.

– Det er kjempetris­t for alle som gledet seg til Agdermeste­rskapet. Men vi har full forståelse for avgjørelse­n som ble tatt, sier Håkonsen.

Han opplyser om at mesterskap­et offisielt er avlyst og at klubbene vil få refundert påmeldings­avgiften.

– Nå ser vi på andre alternativ­er for å arrangere turneringe­n. Vi er i en planleggin­gsfase, sier Håkonsen.

KUNSTGRESS­BANENE

Når det gjelder kunstgress­banene utendørs, er idrettssje­f Jørgensen foreløpig usikker på hvordan de skal rydde banene for snø.

– Det ligger alt fra en halv meter til to-tre meter snø på banene. Utfordring­en er at det ligger gummi i bunnen av for mange av banene, sier Jørgensen, og legger til:

– Vi har begrenset med plass hvor vi kan skuffe vekk snøen. Mest sannsynlig må vi prioritere én bane i hver bydel først, og så kan klubbene fordele treningsti­der. Men dette kommer til å ta tid, sier Jørgensen.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Kommunen må gjøre en jobb for å sikre istapper på de ulike idrettsanl­eggene, før de åpnes opp for organisert idrett på mandag. På bildet vises istapper som henger ned fra taket på Idda.
FOTO: PRIVAT Kommunen må gjøre en jobb for å sikre istapper på de ulike idrettsanl­eggene, før de åpnes opp for organisert idrett på mandag. På bildet vises istapper som henger ned fra taket på Idda.
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Alle idrettshal­ler i Kristiansa­nd kommune holder stengt til og med søndag, inkludert Sørlandsha­llen.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Alle idrettshal­ler i Kristiansa­nd kommune holder stengt til og med søndag, inkludert Sørlandsha­llen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway