Fædrelandsvennen

Haugesund med bud på Starts midtbaneta­lent

Flere Start-spillere kan forsvinne

- KRISTIANSA­ND TEKST: SHAYAN JALILIAN Shayan.jalilian@fvn.no

Flere Start-spillere kan bli solgt før sesongen starter. Nylig mottok klubben et bud fra eliteserie­klubben Haugesund på midtbaneta­lentet Emir Derviskadi­c (19).

Ifølge Fædrelands­vennens opplysning­er skal budet være på over én million kroner, noe som er et godt stykke unna det Start krever for å selge ham. Slik Fædrelands­vennen forstår det, ønsker Start seg opp mot tre millioner kroner for å slippe Derviskadi­c.

Et salg av Derviskadi­c har lenge ligget i kortene. Det 19 år gamle midtbaneta­lentet hadde interesse på seg fra flere klubber i forrige overgangsv­indu, blant annet fra nederlands­ke Twente som ønsket å låne ham.

PRESSET ØKONOMI

Det ble det ingenting av, ettersom Start kun var åpne for et salg dersom de skulle slippe Derviskadi­c midt i sesongen – en sesong som til slutt endte med katastrofe i kvaliken med tap på walkover mot Bryne på grunn av at undervarme­n på arenaen ikke var skrudd på.

Unggutten skiftet også fra agentfirma­et Keypass til Tempo Sports Group forrige sommer – nettopp for å søke etter et potensielt klubbskift­e som kan bli en realitet.

Start er i en presset økonomisk situasjon, og gikk med et underskudd på opp mot ti millioner kroner i 2023. Det er varslet store kutt i år, og salg av lagets nøkkelspil­lere kan være med på å redde klubbens økonomi.

FLERE KAN FORSVINNE

Emir Derviskadi­c er imidlertid langt fra den eneste Start-spilleren som kan komme til å forlate portene på Sparebanke­n Sør Arena før Start serieåpner borte mot Bryne 1. april.

Før jul la nevnte Haugesund også inn et bud på keeperen Jasper Silva Torkildsen. Budet var på over to millioner kroner, men ble blankt avslått av Start. Start skal ha satt en prislapp på fem-seks millioner kroner for den unge målvakten, men slik Fædrelands­vennen forstår det kan de nå være villige til å senke sitt priskrav for å få gjennomfør­t et salg.

Haugesund skal ikke ha gitt opp håpet om å sikre seg Torkildsen, men en klubb som Fredriksta­d har også vist interesse.

Fædrelands­vennen vet også at Torkildsen har stått på blokka til den svenske klubben Elfsborg, men på nåværende tidspunkt er det usannsynli­g at de går videre med sin interesse, slik Fædrelands­vennen forstår det.

Sander Sjøkvist er også en spiller som kan være attraktiv for klubber på høyere nivå. På overgangsv­induets siste dag i sommer fikk Start en henvendels­e fra Aalesund, men det ble avslått av Start. Sjøkvist har i likhet med Derviskadi­c gått over til agentfirma­et Tempo Sports Group, som ledes av agenten Mikail Adampour. Trolig for å jakte ny klubb.

MK-STOPPER PÅ VEI INN

Når det gjelder forsterkni­nger, må Start belage seg på enten å hente spillere som er ute av kontrakt, leie inn spillere eller hente opp talenter fra klubbens egen utviklings­avdeling med tanke på økonomien.

Ifølge Fædrelands­vennens opplysning­er kan Mk-stopperen Sivert Sira Hansen bli klubbens første forsterkni­ng i vinter. Start har fulgt ham lenge, og for kort tid siden ble 21-åringen tilbudt et forslag om kontrakt.

Han har tidligere avslått tilbud fra Bryne, og følges nå også tett av Arendal med ny trener Vegard Hansen i spissen. Start skal imidlertid være hans førsteprio­ritet, og partene kan komme til enighet om en avtale om kort tid.

Start-spillerne er tilbake fra ferie 15. januar.

 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER ?? Starts høyre flankespil­ler, Sander Sjøkvist, kan forsvinne fra klubben.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER Starts høyre flankespil­ler, Sander Sjøkvist, kan forsvinne fra klubben.
 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER ?? Starts keeper, Jasper Silva Torkildsen, kan forvinne fra klubben.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER Starts keeper, Jasper Silva Torkildsen, kan forvinne fra klubben.
 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB ?? Emir Derviskadi­c kan bli solgt innen kort tid.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB Emir Derviskadi­c kan bli solgt innen kort tid.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway