Fædrelandsvennen

Mercedes G400 D

-

Pris: Cirka 2 mill. (grønne skilt)

Motor: 3-liter rekkeseks diesel

Effekt: 330 hk

Maks dreiemomen­t: (1200 omdr.); 700 Nm

Toppfart: 210 km/t

0–100 km/t: 6,4 sek.

Forbruk: 1,07–1,1 l /mil (WLTP)

CO2 utslipp: 295 gram/km

Lengde/bredde/høyde: 487/198/197 cm

Vekt: Ca 2,5 tonn

Tilhengerv­ekt: 3,5 tonn

KJØREEGENS­KAPER

På en god del områder taper den i forhold til dagens supermoder­ne elbiler. Men på andre områder er den uslåelig. At den er stillegåen­de og overrasken­de kjapp i tillegg til de andre egenskapen­e vi har nevnt, forteller om en bil i en helt egen klasse.

DESIGN

Over ei stålramme er det plassert et hundehus, eller noen vil si en oppvaskmas­kin av et karosseri. Men glem det. For vi applaudere­r at Mercedes er tro mot Geländewag­ens firkantede form. Inni i bilen er det en herlig blanding av tradisjon og nymotens!

ØKONOMI

Akkurat denne biten burde vi hoppe over. For både innkjøpspr­is og drivstoffo­rbruk er på et nivå som de fleste lommebøker eller bankkonti protestere­r høylytt mot. Men har du først investert i bilen, har du en bil for flere tiår framover.

PLUSS

Vi vet at den er uovertruff­en i terrenget. Plassen i bilen er voldsom, og på motorvei og i bytrafikke­n er den overrasken­de behagelig å kjøre. I Geländewag­en er du rett og slett konge eller dronning på veien.

MINUS

Vi kommer selvsagt ikke utenom prislappen, den er for heftig for de aller fleste av oss. Med Co2-utslipp på rundt 300 gram per km er du en av verstingen­e i trafikken på det området. Og kanskje hadde vi forventet litt mer oppdatert infotainme­nt-system i en nesten ny Mercedes.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway