Fædrelandsvennen

20 butikker holdt stengt på Sørlandsse­nteret

Det vanvittige snøværet gjør at mange butikker velger å holde stengt. Flere butikksjef­er er kritiske til at senterlede­lsen ikke stenger hele kjøpesente­ret.

- KRISTIANSA­ND TEKST: EIVIND KRISTENSEN eivind.kristensen@fvn.no

Fædrelands­vennen får opplyst fra senterdire­ktør Liv Andersen at 20 butikker onsdag har valgt å holde stengt.

Til sammen 16 butikker har reduserte eller avvikende åpningstid­er. Resten av senteret er åpent som normalt.

– GREI SKURING Å STENGE

Blant butikkene som holder stengt er kles- og utstyrsbut­ikken Session.

– Når det ikke anbefales å kjøre på veien, så vil vi ikke utsette de ansatte for unødvendig risiko. Det er vanskelig å forsvare at man skal ut på veien tross alt som skjer, sier butikksjef ved Session, Thomas Egenes.

– Var det en vanskelig beslutning?

– Nei, det var grei skuring, sier butikksjef­en og referer igjen til anbefaling­ene fra myndighete­ne.

Fædrelands­vennen har fått tilgang til interne facebook-grupper blant de ansatte på Sørlandsse­nteret, hvor flere har vært frustrerte over hvorfor ikke hele senteret stenger ned.

– Det er sikkert noe de må gjøre, som er bestemt fra øverste hold. Det koster dem en del å holde stengt, så det er nok en vanskelig beslutning, sier Egenes.

Butikksjef ved Outland, Silje Vågane-wiese, mener senteret godt kunne stengt ned.

– Jeg forstår at senterlede­lsen her ikke kan gjøre så mye annet enn det Olav Thon-gruppen ber om, men jeg synes det er fint at vi kan velge som om vi vil holde åpent eller ikke. Jeg ser ingen grunn til at Sørlandsse­nteret skal holde åpent, det er ingenting livsnødven­dig som er der.

– INGEN GRUNN TIL Å STENGE

– Vi holder åpent som normalt. Situasjone­n er ikke forverret fra i går og vi ser ingen grunn til å stenge senteret, opplyser senterdire­ktør Liv Andersen til Fædrelands­vennen.

– Men vi har forståelse for at det kan være vanskelige forhold for de ansatte. Det må vi hensynta.

Hun opplyser at infrastruk­tur som apotek, mat og diverse andre tjenester holder åpent.

Til kritikken fra ansatte som mener hele senteret burde vært stengt, sier Andersen at hun har forståelse for at det kan være en krevende sitasjon for noen ansatte å komme seg til og fra jobb.

– Vi er ulike personer og vi reagerer ulikt på situasjone­r som oppstår. Liv og helse er alltid første prioritet i alle ledd.

– GALSKAP Å HOLDE ÅPENT

Outland, som blant annet selger spill, tegneserie­r og samleobjek­ter holder i likhet med Session stengt.

– Jeg ringte sjefen vår i Oslo for å høre hva han synes. Vi er veldig enig om at penger ikke betyr alt når du heller kan passe på livet til de ansatte. Jeg prioritere­r at de ansatte skal føle seg trygge, sier Vågane-wiese.

De tok avgjørelse­n allerede tirsdag. I utgangspun­ktet var det tre ansatte som skulle på jobb onsdag som holdt seg hjemme.

– Vi var enige om at det var galskap å holde åpent og lokke folk til senteret når vi får beskjed om å ikke være ute å kjøre.

– Har du noen idé om hva dere taper i omsetning på å holde stengt?

– Det har jeg ikke tenkt på, men antakeligv­is ingenting. Omsetninge­n hadde nok ikke vært så høy uansett.

Tirsdag gjorde de store snømengden­e at Sørlandsse­nteret satte opp støtter mot taket, og gipsveggen­e mot taket ga etter som følge av tyngden av snøen.

 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Snøen laver ned, og det er vanskelige forhold i Sørlandspa­rken. Senteret holder åpent, men en rekke butikker er stengt.
FOTO: KJETIL NYGAARD Snøen laver ned, og det er vanskelige forhold i Sørlandspa­rken. Senteret holder åpent, men en rekke butikker er stengt.
 ?? FOTO: KJETIL NYGÅRD ?? En rekke med stengte butikker på Sørlandsse­nteret onsdag klokka 10.45.
FOTO: KJETIL NYGÅRD En rekke med stengte butikker på Sørlandsse­nteret onsdag klokka 10.45.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway