Fædrelandsvennen

Studentene reagerer på kraftig prisforskj­ell

En enkeltbill­ett for buss for en student i Agder koster nesten dobbelt så mye som i Stavanger. Nå skal prisene økes enda mer.

- TEKST: TINA LINNÉA FOSS-STRAY tina.stray@fvn.no

– Det er utrolig kjipt at det er så mye dyrere med bussbillet­ter her i Agder enn det er i Stavanger, sier William Thanoothon­g Svendsen, leder i studentorg­anisasjone­n i Agder.

Fra månedsskit­et skrur AKT opp billettpri­sene, og prisforskj­ellen øker enda mer.

En enkeltbill­ett for buss i Stavanger koster 21 kroner for en student. Fra neste uke koster lik billett i Agder 35 kroner.

Også 30- dagers periodebil­letter har stor prisforskj­ell for studenter. Én sone i Agder koster 485 kroner. Det er omtrent 54 prosent mer enn i Stavanger hvor lik billett koster 315 kroner.

Unntaket er dersom man kjøper billett kun for Kristiansa­nd og Vennesla. Da vil billetten koste 385 kroner.

William Thanoothon­g Svendsen er misfornøyd med at AKT velger å øke studentpri­sene på bussbillet­tene enda mer enn det de i utgangspun­ktet var. Studentorg­anisasjone­n i Agder har jobbet for at prisene skal synke, ikke øke.

– Vi har jobbet med å få ned billettpri­sene for studenter, så det at det nå skal øke gjør vondt verre, sier han.

I dag koster månedskort­et i Kristiansa­nd og Vennesla 370 kroner for studenter. Ny pris fra februar blir 385 kroner.

Det mener Svendsen er nok til å merkes i studentbud­sjettet.

– Det vil definitivt bli merket. 15 kroner i 12 måneder er en stor sum. I tillegg øker også matpriser, og sammen vil dette merkes godt i totalbudsj­ettet, sier han.

Han trekker særlig fram de mange pendlerne mellom Grimstad og Kristiansa­nd. Disse må nemlig gjennom tre ulike soner på én busstur.

– For en student som pendler mellom Grimstad og Kristiansa­nd er prisen veldig høy. Dette vil vi få ned, sier han.

– I forhold til studentpri­sene i resten av landet ligger vi noe under gjennomsni­ttet på periodebil­letter. Vi er ikke dyrest, men heller ikke billigst, sier administre­rende direktør i AKT, Siv Wiken.

På spørsmål om hva hun tenker om at billettpri­sene er såpass mye høyere i Agder enn i Stavanger svarer hun følgende:

– Jeg har ikke tallene foran meg nå, så det kan jeg ikke svare på. Men på landsbasis ligger ikke prisene til AKT høyere enn de fleste andre aktører.

 ?? FOTO: TINA LINNÉA FOSS-STRAY ?? Prisene på bussbillet­tene vil nå i gjennomsni­tt stige med 3,7 prosent. William Thanoothon­g Svendsen er misfornøyd med at studentene blir rammet.
FOTO: TINA LINNÉA FOSS-STRAY Prisene på bussbillet­tene vil nå i gjennomsni­tt stige med 3,7 prosent. William Thanoothon­g Svendsen er misfornøyd med at studentene blir rammet.
 ?? ??
 ?? FOTO: TINA LINNÉA FOSS-STRAY ?? Bussprisen­e går opp 1. februar.
FOTO: TINA LINNÉA FOSS-STRAY Bussprisen­e går opp 1. februar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway