Fædrelandsvennen

Vedtok ikke 20 mill. til kunstgress

Bystyret i Kristiansa­nd vil ikke garantere for 20 øremerkede millioner til nye kunstgress­baner nå.

- KJETIL REITE ESPEN SAND

Forslaget om å gjøre et nytt forsøk på å få Cultiva til å punge ut ble også nedstemt.

– Dette er utrolig tamt fra de andre partienes side, sier Christian Eikeland (Frp) til Faedreland­svennen.

I bystyret onsdag kveld foreslo Frp å få Cultiva til å gå inn og dekke utgifter til nye kunstgress­baner. Dette ble avvist av bystyret med svaert knapt flertall. Ordfører Jan Oddvar Skisland (Ap) måtte bruke sin dobbeltste­mme for å skaffe flertall.

De begrunner dette med at saken er utredet og at det uansett ikke ville vaere mulig å bruke penger fra Cultiva til kommunale anlegg. Det vil bare bli stanset av Stiftelses­tilsynet.

– KLARTE DET MED KILDEN

I januar og februar publiserte Faedreland­svennen en rekke saker om forholdene på kunstgress­banene i Kristiansa­nd. Undersøkel­sen viste at to av tre anlegg i gamle Kristiansa­nd kommune var så dårlige at banene risikerte å bli stengt.

Eikeland mener bystyret har gitt seg for lett i Cultiva-saken.

– Dette er ikke undersøkt godt nok. Vi klarte å få det til med Kilden, så man kan få det til hvis man vil, begrunnet han.

KRF, Frp, Dem, Folkelista, Sp, deler av Høyre, Pensjonist­partiet og alle de fem uavhengige støttet forslaget, men dette var altså ikke nok.

VILLE GI GARANTIER

Høyre fikk i kulturstyr­et flertall for at man skal legge inn 20 millioner ekstra de neste fire årene, som skal gå til å oppgradere fire baner årlig. De årlige midlene har i mange år vaert på to millioner i året, noe som har sørget for dagens etterslep på 70–100 millioner kroner.

– Målet er ikke å bruke mest mulig penger, men å komme inn en syklus så blir det baerekraft­ig økonomisk, men også for de som skal spille.

Slik vi gjør det nå, blir det veldig dyrt når vi må ta store vedlikehol­dsettersle­p, sa Amalie Gunnufsen (H) i bystyret.

Ap, SV, MDG, V, R, Sp, Folkelista og de tre uavhengige (Fardal, Homme, Elefskaas) stemte alle mot forslaget om 20 millioner ekstra frem til 2025. Disse utgjør budsjettsa­marbeidet i bystyret.

– VELDIG SKUFFENDE

– Der ser man igjen at enkelte politikere snakker med andre i koalisjone­n for å holde den samlet, kommentere­r Eikeland.

Amalie Gunnufsen (H) sier følgende til Faedreland­svennen i en sms onsdag kveld:

«Jeg syntes dette er veldig skuffende. Nå hadde bystyret en mulighet til å vise innbyggern­e at vi var villig til å gjøre det som trengtes for å få kunstgress­banene i stand. Den grep ikke Ap og koalisjone­n», skriver Gunnufsen.

TROR MIDLENE KOMMER

Ordfører Jan Oddvar Skisland sier til Faedreland­svennen at det ikke har noe for seg å gå videre med forsøkene på finansieri­ng gjennom Cultiva.

– Dette har det vaert jobbet mye med, og vi har hatt kontakt med Stiftelses­tilsynet. Så vi har vurdert det som helt bortkastet.

Han sier det er stor politisk vilje til å få gjort noe med kunstgress­banene, selv om de altså stemte mot Høyres forslag.

– Dette er en sak som hører hjemme i budsjettet. Men vi kommer til å ta et godt grep allerede i forbindels­e med tertialen, sier Skisland.

 ?? FOTO: NICOLAI GAUSTAD OLSEN ?? Forslaget om å bevilge 20 millioner kroner ekstra til utslitte kunstgress­baner i Kristiansa­nd ble ikke invilget. Per Christian Osmundsen og Donn kan dermed vaere nødt til å vente lenger på rehabilite­ring av baner.
FOTO: NICOLAI GAUSTAD OLSEN Forslaget om å bevilge 20 millioner kroner ekstra til utslitte kunstgress­baner i Kristiansa­nd ble ikke invilget. Per Christian Osmundsen og Donn kan dermed vaere nødt til å vente lenger på rehabilite­ring av baner.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway