Fædrelandsvennen

Kinoen er åpen igjen!

- CATHRINE SORDAL FILMANMELD­ER cathrine.sordal@gmail.com

Etter nok en nedstengin­g av kinoen i Kristiansa­nd, ligger premierefi­lmene i kø. Her er det bare å fråtse i spennende nye filmer. «BORTEBANE»

11. juni: Dokumentar om livet på Norway Cup av Line Hatland. Anna, Fred, Khalidi, Yu og Afnan vil alle vinne Norway Cup. De har trent et helt år under fjellene på Sunnmøre, på stuegulvet i Palestina og i varmen i Brasil.

«HAN»

11. juni: Filmen følger én gutt og to menn gjennom et døgn hvor de på hver sin kant opplever sosiale og emosjonell­e fall. Tragedie og komedie går hånd i hånd i denne filmen, som blant annet tar for seg mannsrolle­n.

«LET HIM GO»

11. juni: En intens thriller basert på romanen med samme navn av Larry Watson med Kevin Costner i hovedrolle­n, som handler om et ektepar som må redde barnebarne­t fra sin nye familie.

«A QUIET PLACE 2»

11. juni: Jeg trillet terningkas­t seks på «A Quiet Place», og nå kommer oppfølgere­n. I den nye filmen blir familien tvunget på flukt, og oppdager at det ikke bare er monstre de må bekymre seg for.

«DEN MAGISKE PORTALEN»

11. juni: Den magiske portalen er en animasjons­film fra skaperen bak «Toy Story», om den sjenerte og eventyrlys­tne delfinen Delfi som oppdager en magisk portal.

«SPRING UJE, SPRING»

● 11. juni: Uje Brandelius og familien spiller seg selv i denne komedien om å takle livets brå vendinger. Den selvbiogra­fiske historien om livet og hverdagen veves sammen med popmusikk. Brandelius er kjent som frontfigur­en i 90-tallsgrupp­a Doktor Kosmos.

«STOL PÅ MEG»

11. juni: Dokumentar om Waleed Ahmed, en karismatis­k ung gründer som startet sitt eget selskap i en alder av 18 år. Omtalt i media som «Norges Mark Zuckerberg», fikk han raskt innpass hos viktige folk. Men hvordan førte dette til arrestasjo­n av FBI og en dom på 11 år for internasjo­nal svindel?

«THE UNITED STATES VS. BILLIE HOLIDAY»

11. juni: Regissør Lee Daniels forteller historien om hvordan den amerikansk­e staten nådeløst forfulgte den legendaris­ke sangeren Billie Holiday.

«GRITT»

18. juni: Itonje Søimer Guttormsen har laget en nydelig film om Gritt som kommer tilbake til Norge etter 17 år i USA, uten de helt store tingene å vise til, men med et brennenend­e ønske om å skape et stort kunstprosj­ekt i Oslo. Det er bare det at ingen andre tenner på ideen. Birgitte Larsen fra Kvinesdal spiller hovedrolle­n, og filmens «voice» er skrevet av Sunniva Vikør Egenes fra Øyslebø.

«COURIER»

18. juni: Virkelighe­tsbasert drama med Benedict Cumberbatc­h i hovedrolle­n om forretning­smannen Greville Wynne, som under den kalde krigen ble vervet som spion av britisk og amerikansk etterretni­ngstjenest­e.

 ?? FOTO: NORSK FILMDISTRI­BUSJON ?? Billie Holiday opprørte USA med sangen «Strange Fruit» som handlet om lynsjing i sørstatene. De brukte alle skitne triks for å stoppe henne.
FOTO: NORSK FILMDISTRI­BUSJON Billie Holiday opprørte USA med sangen «Strange Fruit» som handlet om lynsjing i sørstatene. De brukte alle skitne triks for å stoppe henne.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway