Fædrelandsvennen

Erfaringer fra fødeavdeli­ngen

-

Fødte første barnet mitt i januar 2015. Fikk hard medfart og ble liggende i fem dager på barsel, de to første dagene kunne jeg ikke gå. Hele oppholdet sitter i meg som et mareritt frem til fødsel nummer to.

● Når man kommer fra en fødsel med stor rift og blir sengeligge­nde og ikke kommer av flekken, kunne det ikke vaert verre senger å ligge i!

Mine tanker går til de som er innlagt i lange perioder på sykehuset, undres om de får litt mer komfort? Det håper jeg.

Jeg husker jeg hadde en klaustrofo­bisk følelse. Rommet var trangt, varmt og forferdeli­ge senger. Jeg hadde så vondt i kroppen og ville bare hjem (noe jeg ikke kunne pga skaden). Rommene er ikke innbydende, og gjester, eller far må sitte i en (ja det er bare plass til en) utslitt «lenestol» fra 90-tallet. Heldigvis fikk vi enerom.

Fødsel nummer 2, oktober 2020. Gruer meg noe voldsomt! Redd for å få skader som gjør at jeg må vaere der lenge. Orker ikke de skumgummi madrassene, og hva om jeg ikke kommer på enerom?

Jeg skal settes i gang på grunn av svangerska­psdiabetes, og ligger til observasjo­n på barsel. I løpet av de 36 timene det tar før fødselen starter stenger renholdspe­rsonell av x antall bad på grunn av dårlig vedlikehol­d. Belegg som løsner fra gulvene i dusjen, råtten guffe som ikke går an å vaske bort siver ut fra under belegget. Dette er IKKE en barselkvin­ne verdig. Skal man stå å dusje av seg fødsel og renselse i mugg?

Fødselen går kjempefint, jordmødre og sykepleier­e var fantastisk­e! Men sengene er de samme... dårligere faktisk. Tre ganger måtte jeg bytte seng fordi gjerdet var ødelagt på ene siden. Noe av sengetøyet har de også kutta ut, ja for det koster penger. Eneste som var nytt på stelleromm­et var bleiene og engangsklu­tene. Alt så likt ut som for seks år siden, bare mer slitt. Man må fortsatt spise mat fra nattbordet. Det er ikke så mye som et bilde på veggen, kun en gammel utslitt stol, det føles som en celle, en oppbevarin­gsboks. Disse avdelingen­e er slitte! Rommene er «kalde». Heldigvis fikk vi enerom denne gangen også, og kunne reise hjem etter to dager.

Kommunene ber om penger. Høie frasier seg ansvar! Dette er ikke greit! Man kan ikke prioritere bort helsevesen og sykehus! Hvor er fagbevegel­sen?

Det jobber mange gode mennesker på KK! De burde Høie lytte til!

JEANETTE SKOVLY

 ?? FOTO: ARKIV ??
FOTO: ARKIV

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway