Fædrelandsvennen

Ber russ i Agder om å koronatest­e seg

- ARILD SANDVIK TORMOD FLEM VEGGE

Agder fylkeskomm­une vil at russ tester seg etter helga.

AGDER

– Dette er et tilbud som er utarbeidet i samarbeid med russen og kommunene, forteller Arly Hauge, fylkesdire­ktør for utdannelse i Agder fylkeskomm­une, til Faedreland­svennen tirsdag.

Russen i Kristiansa­nd, Vennesla, Lindesnes og Grimstad oppfordres til å teste seg i etterkant av russefeiri­nga. Samme oppfordrin­g går til russen i Arendal, sier kommuneove­rlege Helene Rakeie til Agderposte­n.

– Vi har grunn til å tro at det kan ha oppstått smitte blant russen i forbindels­e med helga vi har hatt. Derfor ønsker vi å tilby en frivillig test, for å få oversikt over smittesitu­asjonen, forklarer Hauge.

I Kristiansa­nd oppfordres all russ til å teste seg på den mobile teststasjo­nen, som vil rullere mellom de videregåen­de skolene i byen. Russen trenger ikke gå i karantene etter testing.

HJEMMESKOL­E

I Kristiansa­nd vil den mobile teststasjo­nen vaere plassert på disse skolene denne uka:

● Tirsdag 18. mai: Søgne vgs. klokka 9.30-10.30 og etterpå på Tangen vgs. klokka 12.0014.00.

● Onsdag 19. mai: KKG vgs. klokka 09.30-14.00.

● Torsdag 20. mai: Vågsbygd vgs. klokka 09.30-14.00.

● Fredag 21. mai: Kvadrature­n

vgs. klokka 09.30-14.00. Det opplyses videre at det på Kristiansa­nd Katedralsk­ole Gimle vil bli hjemmeunde­rvisning de første tre dagene etter nasjonalda­gen. Dette med unntak av 3IB som fortsetter med eksamen etter oppsatt plan.

FOREBYGGEN­DE TILTAK

I Grimstad gjorde Dahlske vgs., sammen med smittevern­myndighete­ne i Grimstad kommune tirsdag 18. mai, et forbyggend­e tiltak med å tilby russen hurtigtest­er for covid-19.

– Tirsdag har alle russ ved Dahlske videregåen­de skole fått tilbud om å teste seg. Vi jobber nå med å få testet hele gjengen, kommentere­r Vegard Vige, kommuneove­rlege i Grimstad kommune.

«Dersom hurtigtest­en er positiv blir eleven innkalt til ny vanlig test. Elevene skal ikke komme på skolen i dag, tirsdag 18. mai, men følge informasjo­n de har fått om skolearbei­d. Det er vanlig skole for dere alle onsdag 19. mai dersom hurtigtest­ene deres er negative», skriver Agder fylkeskomm­une i ei pressemeld­ing.

Arly Hauge sier at han er forsiktig optimist med tanke på smitte blant russ på de videregåen­de skolene i Agder.

– Ting ser foreløpig positivt ut. Jeg tror mange russ har gjort en god innsats for å redusere smittefare­n. Det ønsker vi å gi honnør for, sier han.

 ?? FOTO: KJETIL SAMUELSEN ?? De fleste russ ved Kristiansa­nd Katedralsk­ole Gimle må ha hjemmeunde­rvisning de tre første dagene etter 17. mai.
FOTO: KJETIL SAMUELSEN De fleste russ ved Kristiansa­nd Katedralsk­ole Gimle må ha hjemmeunde­rvisning de tre første dagene etter 17. mai.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway