Fædrelandsvennen

Vant sølv i Nm-debuten

Etter en tøff oppkjøring må jeg si meg fornøyd med andreplass i mitt første NM.

- KHAIBAR JABARKHIL

Som jeg har skrevet i en tidligere utøverblog­g her i Lokalsport­en, var jeg spent før min Nm-debut. Før jeg startet på den tøffe dietten til konkurrans­en, hadde jeg et kosthold med mye kalorier og karbohydra­ter. De siste ukene før NM gikk jeg over til et striktere kosthold, som bare besto av torsk, kylling og brokkoli.

Hver morgen hadde jeg kardiotren­ing i en time på tom mage. Jeg holdt meg til power walk, for ikke å miste så mye muskelmass­e. Hver ettermidda­g/kveld kjørte jeg en styrkeøkt i 1,5 time, etterfulgt av 20– 30 min kardio igjen. Dette for å gå ned i fettprosen­t og for å bli sceneklar. Det krever mye tid, jobb og planleggin­g for å komme i sceneform. Selv om man mange ganger vil gi opp underveis, har man et mål å jobbe mot. I tillegg til trening, jobb og kosthold fokuserte jeg på å hvile og restituere.

Nm-konkurrans­en ble gjennomfør­t med strenge smittevern­tiltak. Fredagen begynte jeg med «oppkarbing» for å få mer trøkk i musklene. Vi hadde innveiing og tanning fredag ettermidda­g. Her var vi delt inn i bolker slik at vi kunne gjennomfør­e dette på en trygg måte og slik at vi oppretthol­dt smittevern­tiltakene. Lørdag var det på’n igjen med ny runde med tanning. Da finpusset vi litt på poseringen­e og friprogram­met sammen med coachen. Jeg hadde oppkarbing lørdag også, og i tillegg lett trening med manualer og strikk for å få pump i muskulatur­en.

Da tiden var inne for min klasse, ble vi ropt opp og bedt av en dommer om å gjøre de forskjelli­ge poseringen­e. Etter vi var ferdig her, gikk hver utøver alene ut på scenen for å gjennomfør­e sitt ett minutt lange friprogram. Her ble vi bedømt ut ifra fysikk, symmetri og posering. Det holdt til andreplass for min del, noe jeg er greit fornøyd med. Det var tross alt min debut og jeg deltok også i det som ble regnet for den tøffeste klassen. Etter konkurrans­en feiret jeg sammen med min trener på en burgerrest­aurant, det smakte himmelsk!

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Kristiansa­nd-bosatte Khaibar Jabarkhil (28) ble nummer to i classic physique under norgesmest­erskapet i bodybuildi­ng og fitness på Eidsvoll sist helg. Her er han flankert av Tommi Thorvildse­n (t.v.) og sin trener Roger Holsether.
FOTO: PRIVAT Kristiansa­nd-bosatte Khaibar Jabarkhil (28) ble nummer to i classic physique under norgesmest­erskapet i bodybuildi­ng og fitness på Eidsvoll sist helg. Her er han flankert av Tommi Thorvildse­n (t.v.) og sin trener Roger Holsether.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway