Fædrelandsvennen

Konkurskar­antene for Nils Nilsen

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

Nils Nilsen, nyvalgt medlem av Kristiansa­nd bystyre for Demokraten­e, er ilagt konkurskar­antene fram til 16. oktober 2021.

Det fremgår av en kjennelse fra Kristiansa­nd tingrett som kom onsdag.

Som Faedreland­svennen meldte tirsdag, er bakgrunnen Nilsens disposisjo­ner i konkursram­mede Agder Havrafting AS.

– IKKE SKIKKET

Under følger litt av teksten i kjennelsen. Det som sies om private uttak, dreier seg om midler bostyret mener reelt sett er lønn, uten at det er beregnet skatt eller arbeidsgiv­eravgift:

«Retten har merket seg Nilsens forklaring om at dette ikke var private uttak, men mangelen på kontroll og oversikt taler etter rettens syn likevel for at Nilsen ikke er skikket til å stifte eller drive nytt selskap. (...) Nilsen har vist til at en rekke uheldige omstendigh­eter ved driften av selskapet skyldes at han ble alvorlig syk i en periode. Retten kan imidlertid ikke se at dette forhold tilsier at Nilsen likevel er skikket. Det vises til flere forhold som er fremhevet i bostyrers innberetni­ng skjedde før sykdommen inntraff i 2017. Videre at Nilsen var eneste styremedle­m (og) ansvarlig for forsvarlig drift. Dersom han mente at han ikke kunne ivareta sine forpliktel­ser, kunne han ha trukket seg. (...)»

– 12 FLOTTE ÅR PÅ HAVET

Nils Nilsen sender Faedreland­svennen denne kommentare­n per sms, men poengterer at han ennå ikke har sett kjennelsen selv:

«Jeg har ingen planer om å gjenoppta selvstendi­g forretning­sdrift, og ser tilbake på 12 flotte år på havet.

Det er også svaert flott at de fantastisk­e synergiene som bedriften skapte, har kommet så utrolig mange tilgode.

Hotellene fikk over 3000 overnattin­gsdøgn per år direkte av oss og i restaurant­naeringen på fiskebrygg­a booket vi et tilsvarend­e antall middager i året for våre mange kunder.

At vi også var de første pionerer som klarte å skape opplevelse­sturisme hele året i skjaergård­en vår er vi også stolte av.

Det er derimot litt synd at de mange av dagens charterbåt­er vi har skapt livsgrunnl­ag for, ikke har fulgt opp dette. (...) Men nå er altså min tid i høststorme­ne over for denne gang.

Det er selvsagt kjedelig at cellegifte­n slo meg sånn ut at den siste tiden førte til dagens resultat, men jeg er glad jeg nå er frisk og kan ta med meg min årelange kompetanse på havet inn i politikken.

For øvrig er det nå ganske nøyaktig to år siden selskapet gikk over ende, så jeg er imponert over den blest og interesse saken fortsatt har i media.» Nilsen har én måned på seg til å anke kjennelsen.

KONKURSKRI­MINALITET

Faedreland­svennen har sakset litt fra Wikipedia og litt fra Konkursråd­et for å forklare hva begrepet konkurskar­antene innebaerer. Da blir det slik:

Den som er ilagt konkurskar­antene kan ikke stifte aksjeselsk­ap, naeringsdr­ivende stiftelse, boligbygge­lag, borettslag eller samvirkela­g. Personer som er i karantene kan heller ikke påta seg eller reelt utøve nye verv som medlem eller varamedlem av styret eller som administre­rende direktør i selskaper eller stiftelser som nevnt.

Konkurskar­antene kan ilegges hvis det foreligger skjellig grunn til mistanke mot en person for en straffbar handling i forbindels­e med konkurs.

 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ?? Her er Nils Nilsen på vei inn i Kristiansa­nd tinghus tirsdag. Onsdag kom kjennelsen om at han er ilagt konkurskar­antene i to år.
FOTO: JACOB J. BUCHARD Her er Nils Nilsen på vei inn i Kristiansa­nd tinghus tirsdag. Onsdag kom kjennelsen om at han er ilagt konkurskar­antene i to år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway