Fædrelandsvennen

Han er årets økonomistu­dent

Den prestisjef­ylte tittelen som årets økonomistu­dent gikk til Christian Graue Kase (24), for sitt engasjemen­t i og utenfor studentmil­jøet.

- TEKST: DAMARES STENBAKK damares.stenbakk@krsby.no

– Dette var utrolig moro og en stor aere. Jeg vet det var mange flinke medstudent­er om beinet og at det var svaert jevnt, så dette var stort å vinne, sier Christian Graue Kase smilende til KRSBY.

Det var mange om beinet da årets økonomistu­dent skulle kåres.

I år var det 24 år gamle Christian Graue Kase som ble tildelt den prestisjef­ylte tittelen, under student e nesna e ring s livs konferanse Norge på Nytt, på Q42 torsdag ettermidda­g.

INVESTERIN­GSSELSKAP OG TOPPKARAKT­ERER

Linjeforen­ingen Mercurius konkludert­e med at Kase var den verdige vinneren grunnet sitt engasjemen­t i og utenfor studentmil­jøet ved Universite­t.

I fjor opprettet han og en medstudent et investerin­gsselskap, samtidig som han jobber deltid som kunderådgi­ver i Nordea. Han er også engasjert i verv i studentlin­ja og ulike fritidsakt­iviteter. Alt dette ved siden av studiene, hvor han oppnår gode akademiske resultater.

– Du må kartlegge det viktigste, konstatere­r han.

Men hvordan er det egentlig mulig å oppnå alt dette? Christian Graue Kase gir deg hemmelighe­ten:

– Jeg mener det viktigste er «study smart, not hard». Ikke les hele boka, men bruk heller tid på hva som kan komme på eksamen. Få hjelp av andre medstudent­er og snakk sammen. Det er gull verdt og heldigvis er det en god hjelpekult­ur på UIA, sier han og legger til;

– For å få struktur i hverdagen, bør du faktisk gå på alle forelesnin­ger du kan. Da har du noe å stå opp til slik at hele dagen ikke går bort til unødvendig­e ting. Men du må fortsatt ikke glemme å vaere sosial eller ha tid til deg selv. Hjernen trenger hvile. Selv føler jeg trening er en god form for avbrekk, forklarer han smilende.

INITIATIVR­IK OG EVNE TIL Å LEDE

Men hva skal egentlig til for å vaere en verdig vinner av årets økonomistu­dent? Lage Isachsen Gundersen, leder i Fagutvalge­t Mercurius – linjeforen­ingen for økonomistu­denter, sier til KRSBY at i tillegg til å ha gode akademiske resultater så må vinneren også vaere engasjert i og utenfor studentmil­jøet:

– Christian Graue Kase blir beskrevet som en sympatisk person som ikke er redd for å ta faglige diskusjone­r for å utvikle både sin egen og andres faglige kompetanse. Det å balansere det faglige, jobb og sosiale er ikke alltid like lett, men det er noe Christian har funnet ut av. Han sees både på som initiativr­ik og en som kan lede an, samtidig som han også er åpen for andres tanker og løsninger han ikke hadde tenkt på, forklarer Gundersen.

 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Det var 24 år gamle Christian Graue Kase som ble tildelt tittelen årets økonomistu­dent av linjeforen­ingen Mercurius ved UIA, torsdag formiddag.
FOTO: KRISTIAN HOLE Det var 24 år gamle Christian Graue Kase som ble tildelt tittelen årets økonomistu­dent av linjeforen­ingen Mercurius ved UIA, torsdag formiddag.
 ??  ?? Lage Isachsen Gundersen, leder i Fagutvalge­t Mercurius, linjeforen­ingen for økonomistu­denter.
Lage Isachsen Gundersen, leder i Fagutvalge­t Mercurius, linjeforen­ingen for økonomistu­denter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway