Fædrelandsvennen

De hadde på seg hvite masker og siktet på oss med våpen.

Det gikk kaldt nedover ryggen til den 17 år gamle gutten og kameratene hans da en bil kom mot dem utenfor Kiwi-butikken på Flekkerøy. Iført hvit maske trakk den ene personen i bilen fram et våpen.

- TEKST: CHRISTINA ØSTTVEIT christina.osttveit@fvn.no

– Jeg fikk frysninger nedover ryggen og tenkte at nå går det galt. Vi fikk ringt politiet, sier en 17 år gammel gutt.

Det var klokka 23.34 onsdag kveld at politiet rykket ut til Flekkerøy. De hadde blitt varslet om at personer i en bil var i besittelse av våpen.

Flere bevaepnede patruljer ble umiddelbar­t sendt til øya. Faedreland­svennens reporter på stedet opplyste at noen av dem tok oppstillin­g utenfor tunnelen, mens en hundepatru­lje søkte rundt på veiene.

– SATT HELT STILLE

Det var 17-åringen og de to kameratene som varslet politiet, etter at de hadde vaert vitne til det gutten beskriver som en svaert ubehagelig opplevelse.

– Vi satt på en benk utenfor Kiwi-butikken, snakket og hygget oss. Da kom det en svart bil som kjørte sakte mot oss ut fra rundkjørin­ga, forteller han.

– Da de var omtrent fem meter fra oss, så vi at personene som satt i forsetet hadde på seg hvite masker. De stirret på oss mens de kjørte sakte forbi. Vi tenkte at det bare var noen som tøyset. Vi smålo, legger han til.

Ifølge 17-åringen skal personen i passasjers­etet i bilen ha tatt av seg setebeltet. Deretter ble bilen snudd slik at førersiden ble vendt mot der guttene satt.

– Personen i passasjers­etet klatret ut av vinduet. Han satt på kanten og løftet plutselig et våpen opp på taket. Han siktet på oss, forteller han.

– Jeg tenkte at dette virkelig måtte vaere noen som tullet, men hva hvis det var ekte? Jeg fikk skikkelig frysninger. Vi satt bare helt stille. Jeg tittet på de andre og så at de begynte å bli kalde i fjeset.

VARSLET POLITIET

Gutten forteller at bilen kjørte litt videre, mot butikkvegg­en.

– Da ble jeg ganske stressa, og tenkte at nå skyter de oss. Personen siktet på oss, så litt opp på gevaeret og siktet på oss igjen. Deretter kjørte bilen plutselig av gårde mot Østerøya, forteller han.

Etter å ha summet seg litt, ringte gutten politiet og forklarte det de hadde opplevd. Rundt sju minutter senere kom de første patruljene.

Ifølge 17-åringen kom det først to politibile­r, uten blålys, i full fart gjennom rundkjørin­ga. Deretter kom det to til med sirener.

BEVAEPNEDE PATRULJER

– Patruljene var utstyrt med skuddsikre vester, våpen og hjelmer. Da de kom bort til oss, fikk jeg forklart at det var jeg som hadde meldt fra om hendelsen. Jeg forklarte det vi hadde sett til flere forskjelli­ge politimenn. Det kom etter hvert masse folk for å se. Ting sprer seg veldig fort her på øya.

Han forteller at politiet søkte rundt i naermere én time før de pakket sammen. Politiet meldte klokka 00.49 at de hadde avsluttet søket uten funn.

– Vi har heller ikke sett bilen i ettertid. Det kan godt vaere at noen bare har gjort dette for gøy, for å sette en støkk i noen, eller det kan ha vaert noe annet. Det var veldig merkelig, sier 17-åringen.

Da Faedreland­svennen snakket med politiet torsdag, hadde det ikke kommet noen flere opplysning­er om hendelsen i løpet av natten.

– Søket var resultatlø­st, og det vil derfor ikke bli opprettet sak, sier operasjons­leder Øyvind Haegeland i Agder politidist­rikt.

– Om dette var gjort kun for gøy, vil jeg kalle det misforståt­t humor. Det skaper en frykt for dem som opplever det. Når politiet rykker ut for å undersøke noe vi ikke vet hva er, skaper ikke det noe mindre frykt. I går ble et stort apparat satt i gang, sier operasjons­lederen.

 ?? FOTO: VEGARD NEKSTAD ?? Bevaepnet politi rykket onsdag kveld ut til Flekkerøy etter melding om at personer i en bil var i besittelse av våpen.
FOTO: VEGARD NEKSTAD Bevaepnet politi rykket onsdag kveld ut til Flekkerøy etter melding om at personer i en bil var i besittelse av våpen.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Flere politipatr­uljer oppstilt ved Kiwi-butikken på Flekkerøy.
FOTO: PRIVAT Flere politipatr­uljer oppstilt ved Kiwi-butikken på Flekkerøy.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway