Fædrelandsvennen

Bilmilliar­daerer kjøper it-firma i Kristiansa­nd

- ROALD ANKERSEN

Det store it-firmaet Infocare, som har hovedkonto­r i Kristiansa­nd, er kjøpt opp av Møller-familien fra Oslo.

Handelen skjer ved at Capman selger sine eierandele­r i Infocare til Møller-familiens investerin­gsselskap Katalysato­r.

Infocare har de siste årene vaert eid av investerin­gsfondet Capman. Selskapet er ifølge pressemeld­ingen et av de ledende it-firmaene i Norden.

Det er 870 ansatte og omsetninge­n i fjor var på 856 millioner kroner, etter å ha vaert gjennom en større omstruktur­ering.

BLIR I KRISTIANSA­ND

Infocare ble startet i Kristiansa­nd og har fortsatt hovedkonto­r for bedriftsma­rkedet i Sørlandspa­rken. It-firmaet er ifølge deres egne nettsider Nordens største aktør innen installasj­on, support og vedlikehol­d på teknologis­k utstyr. Noen av tjenestene er på stedet-support, feilrettin­g, reparasjon utenfor og innenfor garanti, delehåndte­ring og logistikk innen it hardware løsninger.

– MARKEDSLED­ER

– Infocare har vaert en udiskutabe­l markedsled­er i mer enn 30 år i Norden. De siste årene har selskapet gått gjennom en større omorganise­ring, og har nå potensial til enda sterkere vekst, sier Hanna Ideström i Capman, selskapet som selger. Kjøperne er enige:

– Vi ser for oss videre vekst i de nordiske landene. Vi vil ha et aktivt eierskap, sier administre­rende direktør Jon Håkon Pran i Katalysato­r i en pressemeld­ing.

Katalysato­r er et norsk investerin­gsselskap eid av Møller-familien, som har vaert mest kjent for bilkonsern­et Møllergrup­pen, som nå heter Møler Mobility Group. Styret i konsernet ledes av Harald Møller, som sammen med sine søsken Jon Morten Møller og Anne Catrine Møller er tredje generasjon­s eiere av virksomhet­en.

Møller-konsernet importerer og selger Volkswagen, Skoda og Audi til Norge, samt har virksomhet i både Sverige og Baltikum. Resultatet før skatt endte i 2017 på 1,1 milliarder kroner, av en omsetning på 28,3 milliarder kroner.

– Bilvirksom­heten, Møller Mobility Group, er fortsatt kjernen. I tillegg eier, drifter og utvikler vi bynaere naeringsei­endommer i Møller Eiendom og vi investerer og engasjerer oss i bedrifter som vi mener kan ha nytte av vårt aktive eierskap gjennom Katalysato­r, opplyser Møller-familien på nettsidene til deres familiesel­skap.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Harald Møller er styreleder og en av eierne av familiens investerin­gsselskap Katalysato­r.
FOTO: NTB SCANPIX Harald Møller er styreleder og en av eierne av familiens investerin­gsselskap Katalysato­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway