Fædrelandsvennen

Er blant landets mest nyskapende

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

Agder Energi står på 14. plass på årets liste over Norges mest innovative virksomhet­er. Det synes konsernsje­f Tom Nysted at er som det bør vaere.

– Om det er hyggelig? Mer enn det; det er resultatet av en bevisst satsing. Og den startet ikke i går! sier konsernsje­f Tom Nysted i Agder Energi.

Han snakker om det faktum at Agder Energi inntar 14. plassen på årets liste over Norges 25 mest innovative (nyskapende) virksomhet­er. Listen presentere­s av Innovasjon­smagasinet etter arbeid i en jury med Gunn Ovesen, Svein Aaser, Tor W. Andreassen, Jon Trygve Hegnar og Leif Edvinsson som medlemmer, og Innovasjon­smagasinet­s redaktør Truls Berg som leder.

– INNOVATIVT FYRTÅRN

Her er omtalen av Agder Energi:

«Sørlandets innovative fyrtårn har lenge vaert en innovatør innen energisekt­oren og fremstår som en av lederne i utviklinge­n mot det grønne skiftet. Naermest under radaren har de skapt milliardve­rdier i Tyskland. Selskapet er også tidligfase-investor i nye innovative aktører som for eksempel Othello. Er for økt endringskr­aft og åpen innovasjon.»

– Bruk ti minutter på Eivind Reitens oppsummeri­ng av Agder Energi-konferanse­n, så blir det klart hvorfor vi kommer på listen, kommentere­r Tom Nysted.

– TØR å SATSE

I pressemeld­ingen som følger listen over de 25 mest nyskapende virksomhet­ene, sies det blant annet at «Et kjennetegn på de som gjorde det best på årets oversikt er at de leverer kvalitet og tør å utfordre status quo i et tempo som de bak i feltet sliter med å forstå. I tillegg har de beste innsett verdien av å forene krefter på tvers over tid, rom og posisjon, og kanskje viktigst av alt, de tør å satse og de innoverer på mange nivåer og på mange måter (...)»

Helt øverst på listen står Norwegian, fulgt av Jotun og Kongsberg Gruppen. Agder Energi er eneste selskap med base på Sørlandet, men eksempelvi­s ASKO på åttendepla­ss har jo betydelig virksomhet også i vår landsdel.

 ?? ARKIVFOTO: JACOB BUCHARD ?? Agder Energi, her fra et anlegg i Åseral, «fremstår som en av lederne i utviklinge­n mot det grønne skiftet», som det heter i jurybegrun­nelsen. Bildet viser tradisjone­ll produksjon­steknologi, men konsernet har beveget seg langt i andre og mer digitalt...
ARKIVFOTO: JACOB BUCHARD Agder Energi, her fra et anlegg i Åseral, «fremstår som en av lederne i utviklinge­n mot det grønne skiftet», som det heter i jurybegrun­nelsen. Bildet viser tradisjone­ll produksjon­steknologi, men konsernet har beveget seg langt i andre og mer digitalt...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway