Fædrelandsvennen

Syklister til sykehus etter ulykke på rv 9

- CHRISTINA ØSTTVEIT

To syklister ble sendt til sykehus og flere andre syklister pådro seg skrubbsår i et sammenstøt med en bil med campingvog­n på riksvei 9 i Bykle. 14 syklister var i gruppa.

Klokka 14.47 fredag ettermidda­g ble nødetatene varslet om en trafikkuly­kke i Bykle.

Politiets operasjons­leder, Sverre Birkeland, opplyste at det hadde vaert et sammenstøt mellom en bil med campingvog­n og en gruppe syklister.

Ulykken skjedde på riksvei 9, sør for Trydal, i Bykle kommune.

– En bil med campingvog­n skal ha kjørt forbi en gruppe med seks-sju syklister på riksvei 9, og campingvog­nen har truffet noen av syklistene da bilen la seg inn etter forbikjøri­ng, sier Birkeland.

Senere opplyste politiet at totalt 14 syklister var i gruppa.

Én skadet person ble behandlet av helseperso­nell på stedet. Flere andre syklister pådro seg mindre skader og skrubbsår.

Ryen og omegn Cycleklubb fra Tveit i Kristiansa­nd er en av klubbene som var involvert i ulykken.

– Vi hadde nettopp sykla opp en lang bakke. Vi syklet i to rekker og vinket forbi bilistene når de kan kjøre forbi. På vei ned bakken ble vi forbikjørt av en bil som skar inn for tidlig. En del av våre ryttere ble truffet og forårsaket en velt, sier formann i klubben, Rune Magnussen, til Faedreland­svennen.

Magnussen var selv med i gruppa som var ute og syklet.

– To av våre syklister er sendt til sykehus, men jeg kan ikke si noe om skadeomfan­get. Nå skal vi sette oss ned og snakke om situasjone­n. Det er kjempevikt­ig for oss å evaluere vår sikkerhet og om vi kunne ha gjort noe annerledes, sa Magnussen fredag ettermidda­g.

Politiet har snakket med vitner og sjåføren av bilen. Vedkommend­e har fått førerkorte­t beslaglagt etter ulykken.

 ?? FOTO: 03811-TIPSER ?? To syklister ble fraktet til sykehus etter en trafikkuly­kke på riksvei 9 i Bykle fredag ettermidda­g.
FOTO: 03811-TIPSER To syklister ble fraktet til sykehus etter en trafikkuly­kke på riksvei 9 i Bykle fredag ettermidda­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway