Fædrelandsvennen

Vipers lekte seg til semifinale

Vipers knuste Oppsal 38–18 søndag, og er med det klare for semifinale i sluttspill­et.

-

Bortsett fra en jevn åpning på kampen, var Vipers fullstendi­g overlegne, saerlig i 2. omgang som hjemmelage­t vant hele 22–7!

– Jeg er veldig fornøyd med hva vi leverer i dag. Vi bestemte oss for å gjøre en veldig god kamp, og øve på ulike trekk, og i dag setter vi forsvaret veldig bra gjennom hele kampen, sier kaptein Kari Brattset, og legger til:

– Vi fikk trent på noen nye trekk, som jeg synes fungerte bra. Det ble flere mål ut av det.

– Vi har hatt ei god uke. For oss var det viktig å gjøre dette på en skikkelig måte, og derfor har vi trent godt og gjort en del viktige ting med tanke på kommende uke. Det var bra trøkk dette, oppsummert­e Vipers-trener Kenneth Gabrielsen.

SA TAKK FOR FØLGE På 4–4

Kampene han sikter til er onsdagens semifinale i sluttspill­et på onsdag. Hvem de møter blir klart mandag. Deretter, på lørdag i Aquarama, står rumenske Craiova på motsatt banehalvde­l i finalen i Ehf-cupen.

Kampen søndag ettermidda­g var en ren formalitet for Vipers som vant bortekampe­n mot Oppsal 36-22 på onsdag. Likevel var kampen viktig som oppkjøring mot tøffere kamper i sluttspill­et – og ikke minst mot helgens europacupf­inale i mot rumenske Craiova i Aquarama.

At kampen var så godt som avgjort, satte sitt preg på kampen innledning­svis. Et tilsynelat­ende uinspirert Vipers tillot gjestene å holde følge til stillingen 4-4. Men så, med fire mål på rappen, sa vertene takk for følget. Selv om årets seriemeste­r tillot seg å gjør mange bytter, hadde de likevel full kontroll på årets tabellåtte­r i serien. 23 minutter ut i omgangen ledet Vipers 13-7. Den eneste som plaget hjemmeyndl­ingene i første omgang var Oppsals Christina Solheim Andersen, som scoret seks mål på de første 30 minuttene. Ved pause var Vipers foran med fem mål – 16-11.

SCORET MED «FEIL» ARM

Andre omgang startet som første omgang avsluttet. Vipers lekte med gjestene, og det var tydelig at dette handlet om hvor stor seieren kom til å bli.

Laget tillot seg også å by på både flyvere og pasninger bak ryggen, og høyrehendt­e Emilie Hegh Arntzen gjorde noe så sjeldent som å score med venstre!

Dermed vant Vipers til slutt med 34 mål tilsammen over to kamper mot laget som klarte uavgjort på hjemmebane mot Vipers

i serien - 30–30.

– Vi har lagt gullet bak oss, og vaert opptatt av å nullstille oss og få fram sulten i laget igjen. Vi har lyst på mer, og da er det snakk om å bruke sulten på parketten til å gjøre alt riktig, oppgir Gabrielsen som en forklaring på hvordan han klarer å holde de seiersvant­e jentene på tå hev.

GLISSENT På TRIBUNEN

– Vi ønsker rett og slett å bli enda bedre, og det er fortsatt mer morsomt å vinne kamper enn å tape. Og det er gøyere å vinne med mange mål enn med få. I tillegg setter vi oss mål før kampen om hvor få baklengsmå­l vi skal slippe inn, og det klarer vi med god margin, sier Brattset.

Det eneste som var skuffende for Vipers i dag, var at bare 845 tilskuere hadde funnet veien til Aquarama - etter å ha hatt over 2000 tilskuere i hver av de tre siste hjemmekamp­ene. Men, så var Vipers akkurat så overlegne som folk hadde ventet - og vel så det.

– Det synes jeg er ganske forståelig. Det er fint vaer, og vi leder med 14 mål før kampen. Jeg synes heller de lager bra liv de som er her, sier Brattset.

 ?? FOTO: TERJE REFSNES ?? Kari Brattset ble Vipers toppscorer med åtte mål på åtte skudd da laget knuste Oppsal i Aquarama.
FOTO: TERJE REFSNES Kari Brattset ble Vipers toppscorer med åtte mål på åtte skudd da laget knuste Oppsal i Aquarama.
 ?? FOTO: TERJE REFSNES ?? I Malin Aunes skadefrava­er satte Pernille Wang Skaug scoret fire mål på sju skudd.
FOTO: TERJE REFSNES I Malin Aunes skadefrava­er satte Pernille Wang Skaug scoret fire mål på sju skudd.
 ?? FOTO: TERJE REFSNES ?? Vipers pleier alltid å ha over tusen tilskuere, men søndag måtte laget nøye seg med 845 tilskuere da Vilde Kaurin Jonassen og co. knuste Oppsal.
FOTO: TERJE REFSNES Vipers pleier alltid å ha over tusen tilskuere, men søndag måtte laget nøye seg med 845 tilskuere da Vilde Kaurin Jonassen og co. knuste Oppsal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway