Fædrelandsvennen

Fords bestselger er blitt ny – til Norge i sommer

- TEKST: TOR MJAALAND

Nye Focus presentere­r seg som større enn forgjenger­en og med teknikk som gjør den langt på vei selvkjøren­de.

Sju millioner eksemplare­r er gjennom 20 år solgt i Europa, hele 16 millioner på verdensbas­is. Focus har i mange år fått tilbakemel­dinger for å vaere en av de beste «kjøremaski­nene» i denne klassen. Men med fallende salgstall har mange ventet på en ny mellomklas­sebil fra Ford.

Det var derfor en stolt direktør for Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg, som deltok under avdukingen i London.

– Innovasjon på alle områder har hjulpet oss til å utvikle helt nye Ford Focu smeden kvalitets opplevelse isa er klasse, kjøreopple­velser av de sjeldne, god plass og avanserte teknologie­r som gjør nye Ford Focus til en svaert sikker familiebil, uttaler Berg i en pressemeld­ing.

Han slår like godt fast at nye Focus er den beste bilen Ford noensinne har lansert og sier at den kommer til Norge allerede til sommeren.

STORT BAGASJEROM

Nye e rFocu ser større, med bagasjerom i stasjonsvo­gnutgaven på over 600 liter og mer plass til baksetepas­sasjerene. Den komme rien rekkevaria­nter, som Titan i u m- variant, s omen luksuriøs Vignale-modell, som senket Stline og en høyreist Focus Active med tre cm høyere bakkeklari­ng.

På teknikk- og utstyrssid­en er stikkorden­e: Selvkjøren­de parkering s assistent, head- u p- display, unnamanøve­rassistent, blind sone varsler med varsel om kryssende trafikk og automatisk­bremsing.

KJØRER SELV

Den adaptive cruisekont­rollen skal sammen med fil sentrering s assistente­n kunneholde­bilen i riktig kjørefelt på veier med god filmerking.

Den har også et system som leser trafikkski­ltene som sammen med bilens navigasjon­ssystem tilpasser farten etter gjeldende hastighets bestemmels­er. Den nye «køassisten­ten» gjør det også mulig automatisk å bremse ned til full stopp, for eksempel ved kø, og deretter selv starte opp igjen i løpet av tre sekunder.

RENE DIESELMOTO­RER

Og for de som er opptatt av at dieselmoto­rene blir stadig renere, kan vi nevnte at Fords nye Ecoblue dieselmoto­rer er utviklet for å gi mer dreiemomen­t på lavere turtall og mer krefter og ikke minst lavere utslipp. Den nye 1.5-liters Ecoblue-motoren (tilgjengel­ig med 95 og 120 HK) har et forventet utslipp fra 91 g/ km CO2, mens 2.0-liters Ecobluemot­orene med 150 HK har et forventet utslipp fra 112 g/km CO2.

 ?? FOTO: FORD MOTOR ?? Slik ser nye Ford Focus ut i stasjonsvo­gnutgave. Med bagasjerom på over 600 liter.
FOTO: FORD MOTOR Slik ser nye Ford Focus ut i stasjonsvo­gnutgave. Med bagasjerom på over 600 liter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway