Fædrelandsvennen

Måtte redde seg i land da cabincruis­er sank

- ROALD ANKERSEN

Fire kristiansa­ndere måtte redde seg i land da cabincruis­eren deres sank utenfor Florø natt til lørdag. En av dem ligger alvorlig skadd på sykehuset.

Klokken 01.46 natt til lørdag fikk politiet melding om at en båt hadde gått på skjaer ved Måsnesholm­en like ved Atløy i Askvoll kommune. Om bord i en 39 fots cabincruis­er var det fire menn, alle hjemmehøre­nde i Kristiansa­nd. De hadde vaert i Molde og kjøpt båten.

På vei hjem til Sørlandet opplevde de noen dramatiske minutter i mørket i vestlandss­kjaergårde­n.

Avisen Firda skriver at båten var på vei fra Molde til Sørlandet. Dette bekrefter også operasjons­leder Dag Olav Saetre i Vest politidist­rikt overfor Faedreland­svennen.

– Båten skulle til Kristiansa­nd, og alle de fire ombord bor i Kristiansa­nd, sier Saetre. To av dem er i 50-årene, de andre er i 20- og 30-årene.

De fire personene i båten kom seg opp på holmen selv og ble deretter hentet på land med redningshe­likopter.

Det var Kystradio Sør som plukka opp mayday-signal frå den 39 fot store båten etter at den var gått på grunn. Hovedredni­ngssentral­en på Sola sende ut redningshe­likopter frå Florø og redningssk­øyta Halfdan Grieg frå Måløy.

Mannskap på redningssk­øyta opplyser til Faedreland­svennen at båten var sunket da de kom frem og personene var allerede reddet av helikopter­et.

Én av dem som var ombord slo hodet i krasjet.

Helse Førde melder at denne mannen, som er 54 år, er alvorlig skadet. Klokken 1830 sier kommunikas­jonsdirekt­ør Terje Ulvedal i Helse Førde at tilstanden fortsatt er alvorlig, og at det vil bli en oppdaterin­g fra sykehusets side søndag formiddag.

– En mann som hadde slått hodet ble kjørt i ambulanse til Førde sykehus, sier operasjons­leder Hans-eirik Thue ved Vest politidist­rikt, til Bergens Tidende.

Det er ikke mistanke om promillekj­øring. Klokken 04.18 meldte politiet på stedet at båten hadde sunket.

– Båten begynte å ta inn vann umiddelbar­t, så det var lite å gjøre med den, sier vakthavend­e redningsle­der Eirik Walle ved Hovedredni­ngssentral­en.

Lørdag kveld opplyste politiet at saken vil bli etterforsk­et videre av Sunnfjord lensmannsd­istrikt mandag.

 ?? FOTO: TERJE ULVEDAL ?? En mann fra Kristiansa­nd ligger alvorlig skadd på sykehuset i Førde etter en båtulykke natt til lørdag.
FOTO: TERJE ULVEDAL En mann fra Kristiansa­nd ligger alvorlig skadd på sykehuset i Førde etter en båtulykke natt til lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway