Fædrelandsvennen

Broadway i Kilden

- TEKST: KRISTIAN HOLE kristian.hole@fvn.no

Når Kilden og Kristiansa­nd Symfoniork­ester ringer 2018 inn med nyttårskon­sert, gjøres det på ekte Broadway-vis.

–Jeg oppdaget musikken til komponist Leonard Bernstein da jeg var tretten år og hørte på «West Side Story». Siden har han blitt en av de viktigste mennene i mitt liv, humrer solist, konferansi­er og primus motor bak årets nyttårskon­sert, Evelyn Jons.

Sammen med solistene Alexandra Büchel, Christer Nerfont og et fulltallig Kristiansa­nd Symfoniork­ester, er de klare for årets nyttårskon­sert «Bernstein on Broadway» i Kilden.

Konserten feirer 100årsjubi­leet til den legendaris­ke dirigenten og komponiste­n Leonard Bernstein, som blant annet lagde musikken til «West Side Story», «Peter Pan» og flere andre musikaler og verker.

Den svenske musikalart­isten Evelyn Jons har lenge jobbet med musikken til Bernstein, og har framført ulike konserter med hans materiale i både Finland og Sverige. Nå er turen altså kommet til Kilden, hvor hun gleder seg til å spille for første gang.

– Dette er jo et fantastisk bygg å spille i, og konsertsal­en er utrolig fin. Men man trenger kanskje et kart for å navigere her i gangene, spøker hun.

Hun ser fram til å dele sin entusiasme for Bernsteins Broadway-repertoar for sørlending­ene, når sceneteppe­t går opp i konsertsal­en.

– Han var en allsidig komponist, og absolutt forut for sin tid. Denne konserten fokuserer på å vise fram den «jazzy» siden av Bernstein, nemlig det beste av hans Broadway-materiale.

– STOR BREDDE

Christer Nerfront er nok ikke like «Bernstein-frelst» som sin kollega, men synes Kildens nyttårskon­sert viser fram det beste han har laget.

– Jeg har nok et litt mer moderat forhold til hans musikk. Men «West Side Story» var også min inngangspo­rt til Bernsteins Broadway-verden.

Programsje­f for Kristiansa­nd Symfoniork­ester, Hans Bodin, er skråsikker på at 100-årsjubilee­t vil bli feiret over hele verden.

– Bernstein var en veldig allsidig person i musikkhist­orien. Han var en fantastisk dirigent og komponist, med en veldig stor musikalsk bredde. I tillegg til vår feiring, er jeg sikker på at jubileet vil bli markert over hele verden i 2018.

GÅR MOT UTSOLGT

Bodin forteller videre at publikumsi­nteressen er stor før årets nyttårskon­sert.

– Vi spiller konserten tre ganger her i Kilden, og med litt over 1000 i publikumsk­apasitet hver kveld er det gøy å se at det begynner å gå mot utsolgt, sier Bodin.

Det kan også Janneke Aulie, salgs- og markedssje­f i Kilden, bekrefte.

– Billettsal­get ligger nå på 2200 solgte, kunne Aulie meddele tirsdag formiddag.

I tillegg til de tre kveldene i Kilden, spilles konserten også i Arendal kulturhus torsdag.

 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? De svenske solistene Christer Nerfront (t.v.), Alexandra Büchel og Evelyn Jons skal sørge for Broadway-stemning under Kildens nyttårskon­sert, som spilles onsdag, fredag og lørdag i Kilden, og i Arendal Kulturhus torsdag. Bildet er tatt under prøvene.
FOTO: KRISTIAN HOLE De svenske solistene Christer Nerfront (t.v.), Alexandra Büchel og Evelyn Jons skal sørge for Broadway-stemning under Kildens nyttårskon­sert, som spilles onsdag, fredag og lørdag i Kilden, og i Arendal Kulturhus torsdag. Bildet er tatt under prøvene.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway