Fædrelandsvennen

Frps retorikk

-

Vi har igjen gått til valglokale­t for å stemme på det vi mener er best for Norge, igjen var det høyresiden av politikken som vant gjennom.

●● Jeg har flere ganger tatt meg selv i å tenke at noen bør skrive om kulturen for fremmedhat og diskrimine­ring gjort av politikere. Det er også flere som har gjort det, men jeg har ennå ikke kommet over noen som ber om unnskyldni­ng.

Bare få dager etter stortingsv­alget deler stortingsr­epresentan­t for Fremskritt­spartiet, Tor André Johnsen, på sin private Facebookpr­ofil en artikkel fra 24avisen. com med tittelen «Nordmenn satt kaffen i halsen da denne AUF-LEderen ble intervjuet av NRK». Artikkelen omhandler en 17 år gammel gutt som er engasjert i AUF. Tor André Johnsen reagerte på artikkelen ved å skrive «Hææ? Seriøst? Er det 1. april eller er det slike folk Ap satser på fremover». Artikkelen har blitt et forum for fremmedhat og hets. Innlegget er nå slettet, men Johnsen har ikke bedt om unnskyldni­ng.

Hvorfor er det slik at politikere ikke får noen konsekvens­er når de deler og skriver diskrimine­rende ytringer på sosiale medier og gir grobunn for fremmedhat og hets? Hvordan skal vi få ungdommer til å engasjere seg i politikken når det at de stiller opp i et intervju så skal de få kastet over seg grusomme kallenavn som «svart klovn» og «apekatt»? Det synes jeg er bekymrings­verdig.

Det er heller ikke først gang og jeg kan tenke meg det ikke er den siste.

Fremskritt­spartiets Christian Tybring Gjedde postet også et bilde på Facebook av en voksenoppl­æringsklas­se som besøkte Arbeiderpa­rtiets valgbod. Bildet viste kvinner som bar Hijab. Han slettet også innlegget. Jeg tror Tybring Gjedde var svært klar over hva dette bildet ville føre til. Innen innlegget ble slette hadde han fått hundre kommentare­r og delinger. Det er ikke første gang politikere­n har lagt ut bilder på sin private profil som har skapt reaksjoner.

Innvandrin­g og integrerin­gsminister Sylvi Listhaug også fra FRP er enda et godt eksempel på en politiker som bruker en retorikk som ikke passer for en minister. Jeg mener når du er innvandrin­g og integrerin­gsminister i Norge så bør du gjerne ikke være så innvandrin­gsfiendtli­g. Jeg er selv oppvokst i Norge, men jeg kan tro at det ikke kan være behagelig eller lett og flykte til et land og ha en statsråd som har så sterke meninger om deg.

Jeg vil påpeke at jeg ikke mener at Fremskritt­spartiet driver en politikk som er bygget på frem-

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway