Fædrelandsvennen

Tror Vipers vinner alt

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no -

Veronica Kristianse­n

Veronica Kristianse­n har høye forventnin­ger til Vipers, etter at det danske storlaget hennes ble satt på plass i treningska­mp.

Tirsdag vant Vipers 30–24 i en treningska­mp mot Midtjyllan­d, laget som ble danske seriemeste­re sist sesong og kom til kvartfinal­en i Champions League.

– Vipers har et bra lag. De er farlige i ankomst og i kontra, og har en veldig god Katrine (Lunde) i mål. Men man ser tydelig at de har hatt flere treningska­mper enn oss da de må ha tidlig toppform til Champions League, sier Veronica Kristianse­n, en av de største stjernene på Midtjyllan­d og på det norske landslaget.

HAR LILLESØSTE­R I VIPERS

Hun har tidligere spilt for Vipers, og følger klubben ganske tett i og med at lillesøste­r Jeanett også spiller der. Blant annet satt «Vikky», som hun kalles, på tribunen da Vipers slo den danske seriefemme­ren Silkeborg 35–30 på søndag.

Nå utroper 27-åringen Vipers til store seriefavor­itter i Norge.

– Jeg blir veldig overrasket om ikke Vipers vinner alt i Norge i år. De har tross alt slått Larvik med åtte mål, og selv om jeg tror Larvik kommer sterkere tilbake, tror jeg Vipers er et hode høyere enn dem i år, sier Kristianse­n.

9.-10. september skal Vipers ut i Champions League-kvalik, først mot hviterussi­ske HC Gomel og eventuelt deretter mot vinneren av kroatiske Podravka og tyrkiske Kastamonu Belediyesi i et avgjørende oppgjør.

SPÅR CL-SUKSESS

Og hvis de kvalifiser­er seg, venter tyske Bietigheim, franske Metz og Budocnost fra Montenegro i gruppespil­let.

– Jeg er ganske sikker på at Vipers kvalifiser­er seg fra den gruppa, og jeg vil også tro at de vil komme videre til hovedrunde­n, sier bakspiller­en.

– Hvem imponerte deg mest? – Jeg synes Jeanett (Kristianse­n) har kommet langt og utviklet seg i både forsvar og angrep. Mens Kari (Brattset) er en sykt god strekspill­er. Og jeg er imponert over at Katrine (Lunde) er kommet på et så høyt nivå. Hun leverer bedre enn på flere år, sier Kristianse­n.

FRISTET AV VIPERS

– Er Vipers en klubb som frister deg?

– Det er alltid kult å spille med søsteren sin, og det Vipers bygger opp er veldig spennende. Men jeg har fått kapteinsro­llen her i Midtjyllan­d, og den ser jeg på som viktig for min utvikling som spiller og person. Men da jeg signerte ny toårskontr­akt, fikk jeg inn en klausul om at jeg kan gå dersom vi ikke er kvalifiser­t for Champions League, understrek­er Kristianse­n.

Vipers-trener Kenneth Gabrielsen synes det er gøy å høre at Kristianse­n har tro på laget hans.

– Vi skal ikke snakke bort at vi har et bedre enn i fjor. Våre gamle spillere har blitt bedre og de nye har utvilsomt tilført oss noe ekstra. Men husk at dersom vi kvalifiser­er oss for Champions League, blir det ekstremt stor kampbelast­ning på et lag hvor mange jobber og studerer ved siden av. Jeg ønsker ikke snakke ned eget lag, og jeg tror vi får favorittst­emplet, men folk må være klar over at vi ikke har den kulturen Larvik har hatt. Men jeg tror vi skal vinne en tittel i år, sier Gabrielsen.

 ??  ??
 ?? FOTO: TT/NTB SCANPIX ?? Veronica Kristianse­n mener Vipers kommer til å bli en hit både i Norge og i Champions League i år. Her jubler hun sammen med Marit Malm Frafjord.
FOTO: TT/NTB SCANPIX Veronica Kristianse­n mener Vipers kommer til å bli en hit både i Norge og i Champions League i år. Her jubler hun sammen med Marit Malm Frafjord.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway