Fædrelandsvennen

Fantasiful­l og actionpakk­et

- CATHRINE SORDAL

ACTION/EVENTYR/SCI-FI «Valerian and the City of a Thousand Planets»

USA 2016 9 år

Luc Besson har levert en rekke filmer med varierende kvalitet siden hans filmperle «The Fifth Element». Med hans nyeste film er han i alle fall i nærheten av der han var.

For «Valerian and the City of a Thousand Planets» viser at filmskaper­en har fantasien i behold, og ikke minst humoren.

I sentrum av historien finner vi de unge partnerne Valerian (Dane Dehaan) og Laureline (Cara Delevingne). De jobber for regjeringe­n som spesialsol­dater, og har som oppdrag å gjenfinne en sjelden gjenstand som har dukket opp på svartebørs­en. Men det som i starten virket som et enkelt oppdrag, avdekker en grusom hendelse som noen i deres egne rekker har prøvd å dekke over. Alt dette blir ikke mindre komplisert av at det hele foregår i Alpha, en intergalak­tisk by som suser gjennom verdensrom­met, og som huser flere tusen arter i tillegg til mennesker.

Filmen er fantasiful­l og farge- rik, et skikkelig science fictioneve­ntyr. Hovedperso­nene har fin kjemi, og gir filmen noe nært og ekte midt oppi alle actionscen­ene og de fantasiful­le innslagene. Manuset er til tider noe mangelfull­t, og den er i overkant lang med sine 2 timer og 16 minutter, men den er absolutt underholde­nde hvis du liker sci-fi.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway