Fædrelandsvennen

Kaldt gufs

- TRYGVE BLØRSTAD, leder Rødt Mandal KJELL PEDERSEN

Naziparade­n i Markens har med rette ført til et stort engasjemen­t blant byens borgere og landet for øvrig.

●● Mange har ytret sine meninger om både nazistene og politiets håndtering. Jeg finner det helt ufattelig at det kan forfektes slike tanker som de denne bevegelsen er bygget på. Slikt hører etter min mening ikke hjemme i vårt demokrati. En viktig forutsetni­ng for et demokrati er ytringsfri­heten. Men denne friheten må etter mitt skjønn også ta hensyn til om ytringer fører til frykt hos og sjikane av grupper og enkelt personer.

Det er det ikke tvil om at meningene til nynazisten­e gjør. Sjikane av for eksempel homofile og rasisme er dessuten straffbart i henhold til norsk lov.

Som tidligere politimann vil jeg si litt om politiets håndtering av demonstras­jonen. Det jeg mener det er all grunn til å kritisere politiet (ledelsen) for, er at det ikke ble kalt inn store nok ressurser til at paraden kunne stanses før den kom i gang. I følge opplysning­er i pressen, visste politiet om at naziene var på veg til Kr. Sand klokken 0700 den aktuelle dagen. Med god etterretni­ngen burde det vært mulig å ha forutsett hva som ville skje før den dette tidspunkt også. Det ble, igjen iflg. pressen, tilbudt ressurser fra øst som var samlet i tilfelle behov i Fredriksta­d. I tillegg finnes vel noen ressurser i Agder og nærområdet. Har dette noe med økonomi å gjøre? Ikke så utenkelig.

Når dette ikke ble gjort, finner jeg ingen grunn til å kritisere politiet i Kristiansa­nd for håndtering­en av saken. Når plutselig paraden var i gang i en overfylt Markensgat­e, hadde det stedlig politiet få valg.

En kontant inngripen, med eksisteren­de ressurser, ville lett ført til store tumulter som igjen lett kunne medført skader på mennesker og eiendom med uforutsigb­are konsekvens­er. og koranskole­r hvor medlemmene blir hjernevask­et av ekstreme imamer. Ja da vil det bare bli flere og flere høyre-ekstreme. Ikke nødvendigv­is nynazister, men vanlige nordmenn som skjønner at islam er en mye farligere ideologi for et fritt Norge enn noe annet.

Ap, med alle sine muslimmedl­emmer, trykker valgplakat­er på arabisk! Jeg trodde at for å få stemmerett i Norge så er det en forutsetni­ng å kunne språket, og være norsk statsborge­r, så hvis du ikke kan språket så kan du ikke få statsborge­rskap. Men der har jeg tydeligvis tatt feil.

Så kjære nordmenn, med ønske om at Norge skal fortsette å være norsk, Ikke stem Ap.

Innlegget er forkortet. Red.

 ?? FOTO: JARLE MARTINSEN ??
FOTO: JARLE MARTINSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway