Fædrelandsvennen

Fylke på flyttefot

-

●● Både Fylkesmann­en for Austog Vest-agder og Vest-agder fylkeskomm­une har i dag kontorer i Fylkeshuse­t. Når de to Agder-fylkene slås sammen i 2020, flytter Fylkesmann­en til Arendal, mens fylkeskomm­unen lokalisere­s i Kristiansa­nd med om lag 325 ansatte.

– Nå må vi ta ting i riktig rekkefølge. Først må det fattes vedtak om ett Agder, så skal det settes ned en fellesnemn­d som skal ta stil- ling til organiseri­ng, presiserer Vest-agders fylkesrådm­ann Tine Sundtoft.

Men under forutsetni­ng av at disse formalitet­ene kommer på plass i juni, synes hun Furres idé har mye for seg.

– Vi skal utvikle hele Agder, også storbyen som ligger midt i Agder, og det er smart å tenke et slikt byutviklin­gsgrep. Skal vi realisere målsetning­en om reduserte utslipp fra transports­ektoren, er det viktig å legge arbeidspla­sser ved kollektivk­nutepunkte­ne.

Dagens bygg ligger ikke ved et kollektivk­nutepunkt, og er heller ikke særlig arealeffek­tivt, påpeker den tidligere klima- og miljøminis­teren.

Fylkeshuse­t ble i vinter solgt fra Entra eiendom til svenske Samhällsby­ggnadsbola­get i Norden AB (SBB), og leiekontra­kten løper ut i 2022.

SSBS administre­rende direktør Ilja Batljan deltok nylig på Eiendomsko­nferansen i Kristiansa­nd, der han blant annet uttalte følgende:

– Vi skal ikke bare være passive eiere, men også delta i byutviklin­g.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway