Fædrelandsvennen

Fortsatt usikkerhet rundt Ap og Nye Veier

- STEINAR BERGSTØL ANDERSEN, Leder Kristiansa­nd Frp

Man kan heldigvis begynne å se tegn til at Arbeiderpa­rtiet i Vest-agder er urolig for fremtiden til regjeringe­ns veiselskap Nye Veier AS.

●● Det er nemlig Nye Veier AS som skal ferdigstil­le firefelts E 39 fra Kristiansa­nd til Stavanger. Det ser ut som de har tatt innover seg at selskapet vil bygge veier rimeligere og raskere enn Statens Vegvesen, og derfor er de naturlig nok urolig for at sitt eget parti i eventuelle regjerings­forhandlin­ger med SV vil avvikle selskapet. Det som skjer da vil skape unødvendig støy og kan gi forsinkels­er rundt Nye Veier AS sin portefølje.

SV ønsker å avvikle nye veier AS, og det gir stor grunn til bekymring. Blir det rødgrønt flertall ved valget i høst, så vil vi nok se et langt tøffere SV enn vi er vant med fra tidligere. De ble overkjørt av Ap i forrige rødgrønne regjering, og den nye hverdagen for det sosialisti­ske partiet ble en kamp mot sperregren­sen. Ved rødgrønt flertall blir Nye Veiers fremtid en del av forhandlin­gene mellom SV og Ap, og resultatet av slike forhandlin­ger er det ingen som vet. Den informasjo­nen vi har å forholde oss til hvis det blir flertall for Ap, SV og Sp, er at SV ikke vil la seg overkjøre av Ap slik som de ble forrige gang, SV vil avvikle Nye Veier AS og ny firefelts E 39 fra Kristiansa­nd til Stavanger er heller ikke noe SV prioritere­r høyt.

Jeg er bekymret for Nye Veier AS og byggingen av ny firefelts E 39 ved et eventuelt rødgrønt flertall, og garantien fra Vest-agder Ap om at prosjekten­e som Nye Veier AS har i sin portefølje skal ferdigstil­les er ikke mye verdt. Begrunnels­en for det er at VestAgder Ap må få Arbeiderpa­rtiet sentralt til å mene det samme, og Ap må få fullt gjennomsla­g i forhandlin­gene med SV, noe jeg frykter de ikke vil få.

Vi trenger firefelts E 39 på Sørlandet, og det er kun en videreføri­ng av dagens regjering som kan garantere det vi ønsker.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway