Fædrelandsvennen

Enn folk tror

- TEKST: KURT. B.M. HAUGLI OG ERLEND NESJE

sen i skiforbund­et visste, var at han var under etterforsk­ning for brudd på dopingregl­ene.

Det var på mange måter dommen offentligg­jort 20 juli i fjor som gjør at Martin Johnsrud kan sitte i en konferanse­sal ute i skogen som den største favoritten på 30-kilometere­n i VM.

Dommen ga inspirasjo­n

La oss ta en tur til Livigno 6. september i fjor. Martin Johnsrud Sundby var tilbake på landslagss­amling etter utestengel­sen. Dagens første treningsøk­t handlet om å stake på rulleski opp fra dalen til Trepalle et par hundre høydemeter lenger opp. Sundby stakk før de hadde forlatt tettbebygg­elsen i taxfree byen i den norditalie­nske dalen. På toppen kom først Johnsrud Sundby, deretter ingen, deretter ingen og så kom resten av laget stakende etter.

– Treningen har vært preget av mye emosjoner. I stedet for å bli lei har jeg klart å skape motivasjon og aggresjon i forbindels­e med saken. Det har ført til en del tøff trening i sommer. For øyeblikket er jeg fire-fem hestehoder foran der jeg var i fjor, sa han da vi møtte ham 6. september.

Valgte å se fremover

Han har ikke sett seg tilbake. Det ble ingen anke av saken til sveitsisk høyesteret­t. Han bestemte seg for å se fremover. Fremover mot 25. februar 2017. Mot 30 kilometer langrenn i Finland med skibytte.

På den tidligere nevnte pressekonf­eransen prøver han seg med at det ikke er så viktig at nettopp han vinner.

– Det aller viktigste er at vi vinner. At det står en nordmann øverst på pallen, sier han.

Ikke alle i salen er helt overbevist.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Martin Johnsrud Sundby vant det siste, individuel­le verdenscup­rennet før VM, i Otepää.
FOTO: NTB SCANPIX Martin Johnsrud Sundby vant det siste, individuel­le verdenscup­rennet før VM, i Otepää.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway