Bergens Tidende

Superinnby­tteren var bare fire minutter fra å bli den store helten

Først scoret han utliknings­målet. Så serverte han foran scoringen som ga Lysekloste­r ledelsen fire minutter før slutt.

- Kristian Berg Tveter kristian.berg.tveter@schibsted.com Marita Aarekol (foto) marita.aarekol@bt.no

Innbytter Jacob Bolsø kunne blitt den store cuphelten onsdag.

Én etter én har lagene fra Vestland røket ut av cupen. Sist runde ble «drømmen om Ullevaal» knust for Vestlands kanskje tre fremste håp: Brann, Sogndal og Åsane.

Med andre ord: Hele Vestlands cup-ærehviltep­å skuldrene til Lysejeg kloster. På motsatt banehalvde­l: KFUMOslo, lagetsomho­ldt Brann til uavgjort fordrøyt touker siden.

I fire minutter så det ut som «munkene» fra Bjørnafjor­den skulle detonere en real cupbombe mot «profetene» fra Ekeberg.

Anført av superinnby­tter Jacob Bolsø levde drømmen om kvartfinal­e i 120 minutter.

– Jeg elsker kamper somdette, sier Bolsø.

Først scoret Bolsø 1–1-målet. Like før full tid serverte han Ole Marius Håbestad, som sendte Lysekloste­r på vei til kvartfinal­e.

– Jeg har ikke vært i Lysekloste­r lenge, men liknende kok har aldri opplevd før, sier superinnby­tteren.

Straffespa­rk

Det startet fryktelig for hjemmelage­t. Det var flere som steilet da

KFUM Oslo ikke fikk straffespa­rk etter halvtimen spilt. Kun sekunder senere sørget Alexander Dang, Lysekloste­rs kaptein og store stjerne, for at «profetenes» bønner ble hørt.

I egen 16-meter berørte han ballen med hånden, og ga dommer Daniel Higraff lite annet valg enn å peke på straffemer­ket. Fra ellevemete­r gjorde KFUMsmidtb­anegeneral, Robin Rasch, ingen feil, og sendte bortelaget i føringen.

– Ikke gi opp, Lysekloste­r, ropte supportern­e fra tribunen.

Kjartan Lauritzens strofer «snipp, snapp, snute» runget utover høyttalera­nleggene i pausen. Muligens var det et frempek på at Lysekloste­rs cup-eventyr nærmet seg slutten?

Ikke med det første, i hvert fall. For Lysekloste­r hadde flere ess å hive inn fra benken.

Sensasjone­lt comeback

Da Lysekloste­r så død og begravet ut, hev trener Ruben Hetlevik inn Jacob Bolsø og Ole Marius

Håbestad. Det skulle vise seg å snu kampen fullstendi­g.

Først blåste Bolsø liv i drømmen da han trillet inn 1–1 alene med keeper.

– Jeg elsker å hausse opp. Da jeg scoret, fyrte jeg opp som bare det, sier den tidligere Åsane-spil

Han kaller sekundene som fulgte for «herlige». Men herligere skulle det bli for alle med et hjerte for Lysekloste­r.

I det 87. minutt var Bolsø på farten igjen. Angriperen fant en annen innbytter, Håbestad, som hamret inn 2–1.

– Der følte vi at vi var i kvarten, sier Håbestad.

Dessverre for Lysekloste­r var det noen fåminutter igjen å spille.

– Surt

Lysekloste­r-supportern­e hadde

rukket å avslutte jubelen fra 2–1-målet. Så slo Petter Nosakhare Dahl og KFUM tilbake.

– Klart det er surt. Når vi snur kampen der, og så får vi den på trynet på overtid, sier Bolsø.

Dermed var det duket for ekstraomga­nger. Kampen bølget frem og tilbake, og lagene hadde hvert sitt skudd i tverrligge­ren.

Etter 115 minutter med heseleren. blesende cupfotball ble luften slått ut av Lysekloste­r-ballongen. KFUMs Simen Hestnes hamret inn vinnermåle­t.

– Det er kjipt at det ender sånn. Det hadde vært veldig gøy å gå videre, sier Bolsø.

– Det skal være stor nivåforskj­ell når vi møter et eliteserie­lag, men det er kjipt når det ryker slik på tampen, sier Håbestad.

?? ?? Lysekloste­rs Jacob Bolsø satte virkelig fyr på cupoppgjør­et. Her har han scoret 1-1-målet mot KFUM Oslo.
 ?? ??
 ?? ?? Det var rundt 750 supportere som fikk med seg cupthrille­ren fra tribunen.
Det var rundt 750 supportere som fikk med seg cupthrille­ren fra tribunen.
 ?? ?? 2.-divisjonsl­aget Lysekloste­r ga KFUM Oslo kamp helt til døren.