Bergens Tidende

Opposisjon­en delt om reformen

SV roser regjeringe­ns foreslåtte rusreform, men mener den ikke går langt nok. Ap og Frp er mer skeptiske.

-

– Dette er en viktig dag i norsk politikk. Denne rusreforme­n vil gjøre livene til rusmisbruk­ere i Norge mye bedre, sier helsepolit­isk talsperson Nicholas Wilkinson i SV.

– Fortsatt ulovlig

Han bekrefter at SV vil støtte reformen. Wilkinson mener imidlertid forslaget ikke går langt nok i å følge anbefaling­ene fra Rusreformu­tvalget. Det er ikke en oppfatning Kari Kjønaas Kjos i Frp deler.

– Vi er enige i at tunge rusavhengi­ge skal få helsehjelp fremfor bøter og fengsel. Samtidig er det viktig at brudd på narkotikaf­orbudet møtes med reaksjoner. Narkotika skal fortsatt vaere ulovlig, og Frp har vaert skeptiske til at politikere skal vedta hvor store mengder brukerdose­r narkotika man kan ha uten å straffes. Det må også sikres at politiet har mulighet til å bekjempe gjengkrimi­nalitet og narkotikav­irksomhet, sier Kjos.

Ap: Syke skal få hjelp

Arbeiderpa­rtiets Ingvild Kjerkol sier partiet vil sette seg grundig inn i reformfors­laget, men at de i utgangspun­ktet ikke vil avkriminal­isere narkotika.

– Arbeiderpa­rtiet vil ikke avkriminal­isere narkotika, men mener det er på høy tid å avkriminal­isere rusavhengi­ge. Syke mennesker skal få helsehjelp, men politiet skal fortsatt håndheve forbudet mot illegale rusmidler, sier Kjerkol.

Senterpart­iet vil derimot ikke støtte regjeringe­ns reformfors­lag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway