Bergens Tidende

Hevder han ikke utsatte småbarnsfa­r for grov vold. Sendte offeret SMS i etterpå.

-

– Jeg synes det er dumt at folk skal ha forskjelli­ge forklaring­er, og merkelig at ikke alle kan holde seg til fakta, sa 29-åringen i retten.

marianne.nilsen@bt.no

– Jeg er overhodet ikke noen voldsmann. Og har verken psykisk eller fysisk medvirket til noe vold her, sa en 29 år gammel mann i Bergen tingrett torsdag.

To år etter at en 52 år gammel mann ble funnet blødende og kritisk skadet på en gangvei i Fyllingsda­len, må 29-åringen og tre andre menn forklare seg i retten.

29-åringen og en tidligere kampsportu­tøver (45) er tiltalt for å skal ha utøvd grov vold mot mannen, mens to menn på 22 år er tiltalt for medvirknin­g ved å ha ledet de to andre til stedet der voldsoffer­et var.

Det er kun 45-åringen som har erkjent delvis straffskyl­d.

– Han tildelte han tre slag

29-åringen fortalte i retten at han ikke var venner med den nå 54 år gamle mannen, men at det hadde vært litt salg og kjøp av narkotika mellom dem.

Han fortalte at han allerede hadde avtalt å møte

22-åringene denne kvelden i forbindels­e med salg av narkotika. Og at han avtalte å treffe 54-åringen samme sted for å roe situasjone­n.

Den tidligere kampsportu­tøveren skulle besøke 29-åringen, og ble med. 29-åringen fortalte at han tok 54-åringen i hånden da de møttes.

– Så løftet han den venstre armen. Like etterpå slo NN

(45-åringen) han med knyttet neve i ansiktet så han gikk i bakken. Jeg hørte lyden av underkjeve­n da han traff haken, sa han.

Han fortalte videre at han trakk seg unna, mens 45-åringen satt seg oppå 54-åringen.

– Han tildelte han tre slag og to albuer i ansikt og låste den høyre armen og sa: «Skal jeg knekke armen din?» Det kom et lite smell fra armen.

Ifølge 29-åringen skal

54-åringen ha kommet med ytterliger­e trusler, og den tidligere kampsportu­tøveren skal så ha gått bort igjen til offeret.

FAKTA

– Da er det et frispark i hodet på ham og et tråkk i magen, og han setter seg oppå ham igjen. Det kommer tre-fire knyttede never og totre med albuer i hodet.

I retten har det kommet frem at 29-åringen skal ha sparket og brukt elektrosjo­kkvåpen og gasspistol mot voldsoffer­et.

– Jeg har ikke bidratt i denne voldshende­lsen på noen måte. Jeg synes det er dumt at folk skal ha forskjelli­ge forklaring­er, og merkelig at ikke alle kan holde seg til fakta, svarte han.

Ringte AMK

Ifølge statsadvok­aten ringte

29-åringen AMK klokken

18.48, rundt 20 minutter etter at voldshende­lsen fant sted. Han oppga falskt navn og sa han hadde kommet over en mann som så ut som han hadde falt, da han var ute med hunden sin.

Det kom også frem i retten at 29-åringen hadde sendt offeret melding etter voldshende­lsen.

– Jeg spurte hvordan det gikk, og at jeg fremdeles ventet på ham. Det var en melding jeg skrev i håp om å få et livstegn fra ham. Men jeg fikk aldri noe svar.

– Men det er jo løgn det du skriver. At du står og venter. Du visste at han lå skadet, sa aktor.

– Ja, men jeg var ikke meg selv her. Jeg var redd og syntes synd på ham.

 ?? ILLUSTRASJ­ON: GUSTAV KVAAL ??
ILLUSTRASJ­ON: GUSTAV KVAAL

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway