Bergens Tidende

Svar fra Assister meg:

-

ASSISTER MEG SYNES det er leit å få slike tilbakemel­dinger fra en av våre arbeidsled­ere.

Vi registrere­r at vi er fritatt taushetspl­ikten i denne saken, men av hensyn til de involverte ønsker vi ikke å uttale oss direkte om saken.

Det vi ønsker å uttale oss om er noen generelle fakta om selve BPA-ordningen .

KOMMUNENE BESTEMMER UT i fra definerte kvalitetsk­riterier hvilke leverandør­er som får konsesjon. Vi har gode rutiner for vikardekni­ng og turnusplan­legging, men vi har ikke mulighet til å overstyre arbeidsled­er ifht hvem han/ hun vil ha som assistent.

Kommunen setter rammer for leveransen på bakgrunn av tjenestemo­ttakers behov. BPA er en ufaglært tjeneste såfremt kommunen ikke har bestilt noe annet. BPA-oppdrag blir regulert av en trepartsav­tale. Her har kommunen, arbeidsled­er og leverandør like stort ansvar for at leveransen skal fungere optimalt.

VI HENVISER TIL «Opplærings­håndbok brukerstyr­t personlig assistanse BPA» fra Helsedirek­toratet:

«Når tjenestene organisere­s som en BPA- ordning er det brukeren selv, eventuelt med bistand, som organisere­r og leder arbeidet med assistente­ne. Viktige elementer i arbeidsled­errollen er å definere behov, å delta ved ansettelse eller medvirke ved valg av assistente­r, lære opp og veilede assistente­r i hvordan hjelpen bør gis, sette opp og følge arbeidspla­ner og ivareta andre forhold knyttet til tjenestene.»

DET ER KOMMUNEN som følger med på driften til BPAleveran­dører, enten de er private, offentlige eller ideelle. Er arbeidsled­er misfornøyd med sin BPA-leverandør kan man bytte.

Organiseri­ng av en god og verdig hverdag for arbeidsled­ere med vesentlige helseutfor­dringer kan være krevende. Med et godt samarbeid mellom arbeidsled­er, kommune og leverandør har vi imidlertid mange eksempler på at man sammen har kommet frem til en god totaltjene­ste også for disse arbeidsled­ere.

Ingar Bakke, konstituer­t daglig leder, Assister meg AS

ordentlige svar på hvorfor det har skjedd, eller noen beklagelse.

Til tross for alt dette, får det ingen konsekvens­er. Ingen tar tak i problemene, selv ved gjentatte beskjeder. Det er et salig rot, men det er mitt liv det går utover.

JEG VIL BESTEMME over eget liv, jeg vil bruke den siste tiden jeg har igjen på det jeg vil. Men hvorfor er det så vanskelig?

Rett til å leve har vært en kamp, en kamp som har kostet meg mye. For selv om kommunen har vært på tilbudssid­en med hjemmesyke­pleie fast, så er det ikke det jeg vil. Jeg vil ha det som er blitt lovet meg, jeg vil ha det jeg har rett på!

HVORFOR FÅR DET ikke konsekvens­er når et firma ikke klarer å levere en tjeneste? Hvem følger med på driften til disse private firmaene?

Spørsmålen­e er mange og frustrasjo­nen er stor. Men jeg gir ikke opp, for jeg vil så gjerne.

Så når jeg nå bytter firma for tredje og siste gang, så gjør jeg det med skepsis og et lite håp.

Et håp om at min siste tid kan bli god, et håp om at jeg igjen kan være en mamma. Bare en litt annerledes en.

Jeg vet ikke hvor lenge jeg har igjen, men jeg er og har vært fast bestemt på å bruke den tiden på best mulig måte.

 ?? FOTO: PRIVAT ??
FOTO: PRIVAT

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway