Bergens Tidende

Treffsikke­r Hope

-

Christine Hope sikter både mot hjertet og hjernen i sin nye forestilli­ng. Og hun treffer.

HHHHH

HOPE OG HINGSTEN

Hfolk av glede, og det er jo strengt tatt ikke merkelig.

DET ER RAUST å vie så mye av forestilli­ngen til en ung østlending og løfte frem et nytt fjes. Dessverre synes jeg aldri han passer inn i det skakke og rare universet Hope allerede har etablert med sine rørete figurer i den vestlandsk­e fauna.

Antakelig har noen tenkt at motsetning­er kan være en styrke, men ikke nødvendigv­is her. Han kan både synge og danse virkelig godt, men så er det likevel noe generisk over rollene han er satt i. Som for eksempel antiklimak­set av en åpning og låten Påfyll. Dikotomien­e mellom Hope og Hingsten som kvinne/mann, ung/voksen, østland/vestland spilles aldri ut.

Showet byr på dansende klitoris, inkontinen­sproblemer og humoristis­ke, feministis­ke utfordring­er side om side.

MISFORSTÅ MEG RETT, Gjerløw er full av talent, men i denne forestilli­ngen bidrar han ikke til noe større løft. Og det handler kanskje om at Christine Hope ikke nødvendigv­is er en som trenger å løftes eller å spilles god. Jo visst, kanskje trenger hun også noen som holder scenen varm mens hun bytter parykker, men her deles nesten scenen vel broderlig.

Om showet hadde gått fra 21 scener til kanskje 17 tror jeg også det kunne blitt strammere og mer sammenheng­ende.

NÅR ALT DETTE ER SAGT, så er likevel Hope og Hingsten et vellykket show. Hvorfor? De er begge flinke til å synge og danse, og Hope er gjennomfør­t sjarmerend­e, stygg, søt og morsom på samme tid.

De beste tekstene henger også sammen på et vis, om kvinneliv og forventnin­gene til det å være dame. Det er mye moden humor her, og kanskje en forestilli­ng som voksne damer vil le ekstra godt av. Og det mener jeg bare som et kompliment. Forestilli­ngen er en fåkkefinge­r til skjønnhets­press, fasader og forventnin­ger. Det er dansende klitoris, inkontinen­sproblemer og humoristis­ke, feministis­ke utfordring­er side om side.

DET DISTRIKTSK­JÆRLIGE BLIKKET og varmen for det lokale er også helt sentralt i de beste tekstene.

MAN FÅR MØTE gamle favoritter fra Hopes katalog. Moren til Karoline Krüger har blitt reneste slampoet og er et av forestilli­ngens høydepunkt. Hverdagen står som vanlig sentralt og Hope har en evne til å skildre de små detaljene. Som når hun er barnehages­tyrer som vil gå inn for en slags utredning for å se hva som kan gjøres med porten i barnehagen (it is funny because it is true).

Hope og Hingsten er med andre ord en variert forestilli­ng og er innom veldig mye på sine 90 minutter. Strammere redigering hadde gjort seg. Da ville det blitt enda kortere mellom latterkram­pene.

Teateranme­lder i BT

BERGENS TIDENDE LØRDAG 8. FEBRUAR 2020

 ?? FOTO: JANNICA LUOTO ?? PLASTISK FANTASTISK: Forestilli­ngen er en fåkkefinge­r til skjønnhets­press, fasader og forventnin­ger, skriver BTs anmelder Charlotte Myrbråten.
FOTO: JANNICA LUOTO PLASTISK FANTASTISK: Forestilli­ngen er en fåkkefinge­r til skjønnhets­press, fasader og forventnin­ger, skriver BTs anmelder Charlotte Myrbråten.
 ?? FOTO: JANNICA LUOTO ?? Med Christine Hope og Frode Gjerløw.
Regi: Arvid Ones Scenografi: Lise Christense­n Musikkprod­usent: Kato Ådland Ole Bull Scene
VELLYKKET: Hope og Hingsten er et vellykket show, mener BTs anmelder.
FOTO: JANNICA LUOTO Med Christine Hope og Frode Gjerløw. Regi: Arvid Ones Scenografi: Lise Christense­n Musikkprod­usent: Kato Ådland Ole Bull Scene VELLYKKET: Hope og Hingsten er et vellykket show, mener BTs anmelder.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway