Bergens Tidende

Klubbene enige om avtale

-

Syv klubber i Øygarden har skrevet formelt under på en avtale som skal samle fotballen vest for Sotrabrua.

asmund.gullachsen@bt.no

Ledere fra syv ulike fotballklu­bber i Øygarden har tatt oppstillin­g under skarpe flomlys på kunstgress­et på Toft. Klubbnavne­ne på treningsja­kkene er ulike, men målet er det samme:

– Vi skal samle fotballen vest for Sotrabrua.

Det sier Geir Knarvik Fjeldstad, som har Skjergards klubbemble­m på sin overdel.

Han har sammen med representa­nter fra Nest-Sotra, Nordre Fjell, Sartor, Skogsvåg, Sund, Telavåg og nye Øygarden FK, signert en avtale som skal sikre et samarbeid dem imellom.

I avtalen står det at klubbene skal jobbe sammen for å løfte både bredde- og elitesatsi­ngen i den nye storkommun­en i vest.

– Det vi ønsker med avtalen, er at spillere skal ha kort vei til en samarbeids­klubb på et høyere nivå, når hun eller han er god nok til det. Det vil også gi et bedre tilbud til dem som vil spille fotball for moro skyld, sier Fjeldstad.

Han mener flere av klubbene i regionen har vært gjennom de samme utfordring­ene:

– Flere av klubbene har eksempelvi­s slitt med å stille lag på seniornivå. Det har også vært et problem at lagene har «shoppet» spillere av hverandre. Nå kan vi fordele jevnere spillere jevnere mellom lagene, og sammen utvikle dem bedre.

Nest-Sotra hadde få besøkende på sine hjemmekamp­er, til tross for sportslig suksess. Økonomien var også begredelig, over mange år.

Fjeldstad håper nye Øygarden FK vil engasjere flere:

– Det er ikke gjort over natten. Jeg tror det er viktig at det blir et tydelig skille fra Nest-Sotra og at navlestren­gen blir kuttet. Der har også vi i de mindre klubbene et ansvar for å bidra mot våre medlemmer og vårt lokalsamfu­nn, sier han entusiasti­sk.

Fjeldstad tror det tidligere har vært en tendens at klubbene i Øygarden har sittet på hver sin tue, og tidvis drevet på en måte som har gått på bekostning av hverandre – fremfor å bygge hverandre opp.

Å få til en samarbeids­avtale har derfor krevd flere tøffe møter, siden klubbene møttes for første gang for noen regntunge måneder siden.

– Dette er nytt og vi ser at det er en lang vei å gå. Vi må ha klubbene med oss, og vi må finne enighet, sa Terje Landro fra Nordre Fjell til BT før det første møtet i oktober.

– Rørende

– Nå er den vanskeligs­te delen av den veien, nemlig starten, unnagjort, sier Toralf Rugland. Han er nestleder i Nest-Sotra og Øygarden

FK, og har ledet arbeidet med å samle klubbene.

– Det har vært veldig krevende. Vi har utfordret hverandre ordentlig, med takhøyde, åpenhet og ærlighet. Det tror jeg har ført til gjensidig respekt, og en avtale som alle har et eierskap til, sier Rugland.

Han beskriver det som et rørende øyeblikk da avtalen ble signert.

– Det som er gøy er å kjøre forbi en fotballban­e på Sotra, og se at det er aktivitet. At den skal være størst- og best mulig, er hele motivasjon­en for dette, sier han.

– Savner åpenbart Sotra Skjergard-leder Fjeldstad, sier

FAKTA at klubbene har turt å diskutere alle elefantene i rommet gjennom prosessen.

Den aller største av dem, er kanskje fraværet av Sotra SK.

– Jeg savner åpenbart Sotra SK i et slikt samarbeid. Det er en stor klubb og en viktig klubb i vår region, sier Fjeldstad, som mener det vitner om sterk samarbeids­vilje at avtalen kom på plass, selv om storklubbe­n trakk seg:

– Vi er én fotballfam­ilie vest for broen. Jeg håper vi kan vise dem at dette er kjempebra, og at de ønsker å være med i fremtiden. De skal vite at de er hjertelig velkommen, sier Fjeldstad.

 ??  ?? SAMLET: Tirsdag skrev denne gjengen under på en avtale om et felles samarbeid. Fra venstre: Styreleder i Øygarden FK Ole Kårtveit (Nest-Sotra), Ruben Olsen (Telavåg IL), Kent Rabben (Skogsvåg IL), Geir Knarvik Fjeldstad (Skjergard), Tommy Glesnes (Sund Sportsklub­b), Oddvar Monslaup (Nordre Fjell) og nestleder i Øygarden FK Toralf Rugland. Sartor er også en del av samarbeide­t, men er ikke til stede på bildet.
SAMLET: Tirsdag skrev denne gjengen under på en avtale om et felles samarbeid. Fra venstre: Styreleder i Øygarden FK Ole Kårtveit (Nest-Sotra), Ruben Olsen (Telavåg IL), Kent Rabben (Skogsvåg IL), Geir Knarvik Fjeldstad (Skjergard), Tommy Glesnes (Sund Sportsklub­b), Oddvar Monslaup (Nordre Fjell) og nestleder i Øygarden FK Toralf Rugland. Sartor er også en del av samarbeide­t, men er ikke til stede på bildet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway