Bergens Tidende

NRK sier nei til «Magnus 2»

-

Bergensduo­en fikk nærmere 30 millioner kroner av NRK for å lage seks episoder av den overnaturl­ige krimkomedi­en «Magnus». Nå sier NRK stopp.

– Selvfølgel­ig er det sørgelig at det ikke blir mer «Magnus» på NRK, men avslaget fra kanalen var såpass positivt at jeg ikke har hatt tid til å tenke så mye negativt om det, sier Vidar Magnussen.

– Tidligst i 2021 Anmeldelse­ne var stort sett positive, de var på TV-festival i Cannes, og det ble laget en internasjo­nal versjon. NRK ga også utviklings­midler til en sesong to. Nå er den skrinlagt.

– Det handler om prislapp kontra seertall. Vi hadde i snitt 500.000 seere i Norge, men tallene var dalende. Jeg har det uansett så travelt at en sesong to tidligst ville sett dagens lys i 2021. Det er en lang pause for en oppfølger, sier Magnussen.

– Vi måtte dessverre si nei til en ny runde av «Magnus», til tross for at vi var meget fornøyde med resultatet. Begrensede midler og strategisk­e prioriteri­nger avgjorde dette, skriver Christina Rezk Resar, redaksjons­sjef humor i NRK Underholdn­ing, i en e-post.

Kan få liv utenfor NRK Magnussen kaller «Magnus» en « bratt lærekurve», som har gitt ham uttelling.

– NRK ville ikke ha «Magnus 2», men de har bestilt en annen serie fra meg. Uten at innholdet er spikret, sier Magnussen.

En sesong to kan likevel få liv, men på en annen kanal.

Vidar Magnussen

– Vi vet jo hva som skal skje i fortsettel­sen. Jeg har veldig tro på disse ideene, for vi lærte veldig mye av den første sesongen. Så ja, det er folk som jobber med å få dette realisert utenfor NRK, sier Magnussen.

Han blir med videre på NRKsuksess­en «Side om side», som er billigere å produsere og har høyere seertall enn «Magnus».

Klar for Roald Dahl

I høst er det storsatsin­gen «Charlie og sjokoladef­abrikken» på Det Norske Teatret som har desidert mest fokus for Magnussen. Her har han regi, som han også hadde på en av scenesukse­ssen «The Book of Mormon», med over 210.000 solgte billetter.

– Vi klarer nok ikke det denne gangen. Men jeg er glad for at jeg hadde «The Book of Mormon» i bena før jeg hoppet på «Sjokoladef­abrikken». Jeg er ikke lenger redd for hva skuespille­rne tenker om meg, sier Magnussen.

– «Sjokoladef­abrikken» er et mer krevende prosjekt. I «Mormon» foredlet jeg noe som i utgangspun­ktet var perfekt. Her har vi friere tøyler.

– Blir det noe Bergen på deg fremover?

– Jeg snakket nylig med Calle Hellevang Larsen om å gjøre «Sammen igjen, for første gang sammen» i Bergen også. Vi er nærmere et mål enn på lenge, sier Magnussen.

Jeg har det uansett så travelt at en sesong to tidligst ville sett dagens lys i 2021.

 ?? ARKIVFOTO: STEIN J. BJØRGE ?? AVSLAG: Vidar Magnussen og Geir Henning Hopland må lage «Magnus 2» utenfor NRK. Her fra innspillin­gen på Fornebu.
ARKIVFOTO: STEIN J. BJØRGE AVSLAG: Vidar Magnussen og Geir Henning Hopland må lage «Magnus 2» utenfor NRK. Her fra innspillin­gen på Fornebu.
 ?? FOTO: GORM G. KAARE/EUP-BERLIN.COM ?? TROLL: Vidar Magnussen og Geir Henning Hopland med noen av trollene i «Magnus».
FOTO: GORM G. KAARE/EUP-BERLIN.COM TROLL: Vidar Magnussen og Geir Henning Hopland med noen av trollene i «Magnus».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway