Bergens Tidende

– Dette er flaut å være med på

Frp-politiker Thomas Flesland er sterkt kritisk til samboerpar­et Marte Monstad og Christoffe­r Thomsen etter rabaldermø­tet til Bergen Frp torsdag.

- ANDERS HAGA anders.haga@bt.no GERD MARGRETE TJELDFLÅT

Torsdag kveld ble Marte Monstad stemt frem som Frps nye gruppelede­r i bystyret etter at vervet ble avgjort i loddtrekni­ng mellom henne og Tor Woldseth.

Det skjedde fordi det ble uavgjort 2–2 i de to avstemning­ene i forkant. Den som bidro til det var hennes egen samboer, Christoffe­r Thomsen, som er leder for lokallaget til Bergen Frp.

I forkant hadde et massivt flertall i hans eget styre erklært ham inhabil, men Thomsen hentet inn rådgivning fra Frp sentralt som slo fast at han ikke var det likevel.

Dermed ble Monstad leder for den nye tremannsgr­uppen til Frp i bystyret. De to andre representa­ntene, Tor Woldseth og Thomas Flesland, stemte mot Monstad.

Fikk ikke stemme

Når BT snakker med Flesland dagen etter møtet, er han sterkt kritisk til hvordan Thomsen har opptrådt som leder.

Flesland påpeker at Thomsen gikk imot ønskene til styret i Bergen Frp på flere punkter:

Styret mente varamedlem­mene skulle være med å bestemme. Dette stemte Thomsen imot.

Styret hadde innstilt Woldseth som gruppelede­r. Også dette stemte Thomsen imot.

– Thomsen er styrets representa­nt i bystyregru­ppen. Likevel velger han å ignorere hva et nærmest enstemmig styre ønsker, og stemmer på sin samboer. Han er jo ikke der som en privatpers­on. Han er der på vegne av styret, sier Flesland, og fortsetter:

– Thomsen er en mann som fikk mistillits­forslag mot seg på forrige årsmøte. Men også det gir han blaffen i. Han kjører sitt eget løp. Han burde trukket seg for lenge siden, spør du meg.

– Han river ned hele partiet Flesland mener Thomsens oppførsel er ødeleggend­e for partiet.

– Et sted går grensen. Han kan ikke holde på sånn, han river ned hele partiet. Vi bruker tid og energi på å være med og påvirke politiske prosesser her i byen. Vi skviser plass til politisk engasjemen­t innimellom barn og andre aktivitete­r. Og så har du sånne folk som kjører så ekstremt solo, og ignorerer hele partiet. Det kan jeg ikke sitte stille og se på, sier bystyrerep­resentante­n og legger til:

– De 4,7 prosentene som stemte på oss fortjener å vite hva som egentlig foregår. Og det gjør medlemmene også. Dette her er drepen. Det er flaut å være med på.

Christoffe­r Thomsen hadde ikke snakket med Flesland etter torsdagens møte da BT snakket med han. Konfronter­t med kritikken sier han følgende:

– Dette får han stå for selv. Jeg vil se fremover. Nå er møtet ferdig, og vi har valgt en ny sammenstil­ling av gruppen.

– Dra i samme retning Monstad selv ville ikke kommentere det som skjedde på møtet da BT snakket med henne fredag.

– Fortid er fortid. Nå er jeg opptatt av å se fremover. Det viktige nå blir å bygge organisasj­onen, stå sammen og jobbe som et lag som drar i samme retning. Jeg gleder meg enormt, sier hun.

– Hvordan skal du få gruppen til å bli et lag som drar i samme retning?

– Min dør står alltid åpen. Jeg er opptatt av at vi skal prate godt sammen, og lytte. Jeg skal gjøre mitt ytterste for at vi nå skal sette oss sammen og se fremover.

– Ikke godt utgangspun­kt Flesland ser ikke så optimistis­k på fremtiden som Monstad.

– Det er vittig at hun sier det om å samle laget. Hun vært med på å stemme ned stemmerett til varaene. Først hører hun folk si at det hadde vært et kjempeplus­s å få til, og etterpå sier hun at hun håper alle vil bidra. Det faller på sin egen urimelighe­t, sier Flesland.

– Tror du Monstad kan bli sittende som gruppelede­r i fire år?

– Jeg skal gjøre mitt, men jeg vet at stemningen i bystyregru­ppen og blant varaene ... det er ikke et kjempegodt utgangspun­kt dette.

Må jobbe videre Styremedle­m Lyder Leithaug legger ikke skjul på at Monstad ikke var styrets kandidat, men sier de tar det til etterretni­ng. Han påpeker at han selv har gratulert henne som ny gruppelede­r og håper alle kan se fremover nå.

– Woldseth vant nominasjon­skampen, han fikk flest stemmer i valget og har lang erfaring. Han fortjente posisjonen som gruppelede­r. Men Marte har en del erfaring hun også.

Over nyåret skal Bergen Frp ha årsmøte hvor Thomsens gjenvalg som leder for lokallaget skal opp til debatt.

– Vil du at han skal fortsette? – Jeg tror ikke jeg skal kommentere det.

 ?? ARKIVFOTO: EIRIK BREKKE ?? KONTROVERS­IELLE: Samboerpar­et Marte Monstad og Christoffe­r Thomsen får flengende kritikk.
ARKIVFOTO: EIRIK BREKKE KONTROVERS­IELLE: Samboerpar­et Marte Monstad og Christoffe­r Thomsen får flengende kritikk.
 ?? Thomas Flesland ??
Thomas Flesland

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway