Bergens Tidende

Vindheim roses i sosiale medier etter Chelsea-kampen

- MADS BØYUM mads.boyum@bt.no

Andreas Vindheim fikk sitt internasjo­nale gjennombru­dd, mener Malmö-ekspert Ole Törner.

Det har vært intense timer for Andreas Vindheim. Bergensere­n får mye ros for prestasjon­en han gjorde for Malmö borte mot Chelsea torsdag kveld, den kom tett som bergensreg­n i sosiale medier.

– Det er ikke noe jeg vil oppsøke, så jeg har ikke vært inne og lest. Men det er kjekt å høre at folk er fornøyde med innsatsen, sier Vindheim.

Også fra journalist­er vanker det gode ord.

– Jeg synes man kan si at han fikk sitt store internasjo­nale gjennombru­dd i denne kampen, sier Ole Törner i Skånesport, en journalist som ifølge eget anslag har sett Malmö FF i 3000 kamper over rundt 40 år.

Mann mot mann med stjerne

Det ble 0–3-tap mot Chelsea, men kampen var jevn lenge. Malmö fikk en utvisning og til slutt en skade da byttene var brukt opp.

Stang ut, men Vindheim tar med seg at han kom glimrende fra mann-mot-mann-duellen med verdensstj­ernen Willian.

– Det er den beste offensive spilleren jeg har møtt. Det var utrolig vanskelig å spille mot ham, men jeg følte at jeg hadde god kontroll på ham, sier Vindheim.

Han kaller det en av hans beste kamper, motstanden tatt i betraktnin­g. Flere offensive bidrag og innlegg, samt defensiv kontroll.

– Det er litt ekstra deilig når jeg hele tiden har fått høre at det defensive er et svakt punkt, sier Vindheim.

Ekspert Törner beskriver 23-åringen som en av Malmös best trente spillere.

– At han kan løpe så mye som han gjør, i tillegg til å ha de tekniske ferdighete­ne som kreves, er en nøkkel til prestasjon­er som den mot Chelsea. Han var en av de absolutt beste, sier Törner.

Kan vekke interesse

Etter kampslutt sent torsdag kveld var det rett tilbake til Sverige. I halv seks-tiden om morgenen kom Vindheim hjem til leilighete­n. Noen timers urolig søvn senere, snakker han med BT.

– Mange spekulerer om dette kan være kampen som fører deg fra Malmö til en enda større klubb?

– Jeg håper så klart det vekker interesse fra klubber når jeg spiller sånn mot et så godt lag. Samtidig trives jeg veldig godt i Malmö, vi spiller i Europa og kjemper om titler hvert år. Derfor tenker jeg ikke på å dra videre med det første, sier Vindheim, som har kontrakt ut neste sesong.

Den blir ikke nødvendigv­is fullført, tror Ole Törner.

– Fortsetter han å spille på dette viset, kan han være aktuell for å bli solgt til sommeren, sier han.

Så frem til kampen

På Twitter skriver flere at Vindheims prestasjon­er kan føre ham videre fra svensk fotball:

«Alle i MFF skal være stolte», skriver journalist Törner i Skånesport. Det er også Andreas Vindheim.

– Dette var utrolig stort. Et oppgjør jeg hadde sett lenge frem til, der vi var med i kampen, klarte å produsere sjanser og stengte igjen defensivt lenge, oppsummere­r Andreas Vindheim. Vindheim är ju solklart MFFs bästa spelare idag! Vindheim är ju helt otrolig idag

@marcuslcar­lsson

Vindheim äter upp William där ute asså.

@emmeniim

Jag hoppas men tror inte vi får behålla Vindheim särskilt länge till. Ska man visa upp sig är det ju inte dåligt att göra det på Stamford Bridge... tror han höjde sitt värde 25% igår. Fin insats. Han är värd all framgång.

@martin_lundblad

VINDHEIM. Nu blir du såld dyrt din satan.

@williamfer­ngard

Känns som att Vindheim har spelat sig bort från MFF i det här Europaäven­tyret. Alvarez till Peking och Lusig har ryktats in tidigare. Alvarez kan ha varit en smokescree­n likt Alexi Gomez för Yotun.

@samuelbiro Vindheim förtjänar praise idag

@BunseRL

 ??  ?? STOR SCENE: Antonio Rüdiger hindrer Andreas Vindheim i å få ballen på Stamford Bridge i London torsdag. Chelsea vant til slutt 3–0 mot Malmö, men Vindheim og svenskene imponerte likevel. – Supportern­e må trekkes frem. Det føltes som hjemmebane, sier Vindheim selv.
STOR SCENE: Antonio Rüdiger hindrer Andreas Vindheim i å få ballen på Stamford Bridge i London torsdag. Chelsea vant til slutt 3–0 mot Malmö, men Vindheim og svenskene imponerte likevel. – Supportern­e må trekkes frem. Det føltes som hjemmebane, sier Vindheim selv.
 ?? FOTO: BERIT ROALD, NTB SCANPIX ?? Vindheim lär inte bli kvar i Skåne om han ska fortsätta så här.@DavidIwung­Ser man ännu inte att Vindheim är en spelare som kan nå riktigt jävla långt, så ser man det nog aldrig.@j_oakimLäge att förlänga kontraktet med Vindheim nu. Eller sälja. Men helst förlänga.@patrikand MENTOR: Nils Johan Semb får en rådgiver- og mentorroll­e i fotballfor­bundets eliteavdel­ing, som ledes av Lise Klaveness.
FOTO: BERIT ROALD, NTB SCANPIX Vindheim lär inte bli kvar i Skåne om han ska fortsätta så här.@DavidIwung­Ser man ännu inte att Vindheim är en spelare som kan nå riktigt jävla långt, så ser man det nog aldrig.@j_oakimLäge att förlänga kontraktet med Vindheim nu. Eller sälja. Men helst förlänga.@patrikand MENTOR: Nils Johan Semb får en rådgiver- og mentorroll­e i fotballfor­bundets eliteavdel­ing, som ledes av Lise Klaveness.
 ?? FOTO: PETTER ARVIDSON, BILDBYRÅN ?? @kamphh
FOTO: PETTER ARVIDSON, BILDBYRÅN @kamphh

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway