Bergens Tidende

Konflikten frarøver ikke Hareide motivasjon

-

Åge Hareide avviser at den pågående landslagsk­onflikten har fratatt ham lysten til å vaere dansk landslagss­jef i fotball.

Dansk fotball står med begge beina i en opprivende konflikt rundt landets herrelands­lag. Uenighet rundt en ny landslagsa­vtale gjør at de kommende landskampe­ne mot Wales og Slovakia står i fare for ikke å bli spilt.

Spillerne Hareide har tatt ut til kampene møtte mandag ikke til samling, og Hareide selv har fått grønt lys av Danmarks Fotballfor­bund (DBU) til å reise hjem til Norge.

Nytt lag

Hareide står mellom barken og veden i situasjone­n som har oppstått, men bekrefter overfor den danske storavisen BT at han fortsatt har lyst til lede det danske landslaget.

–Ja, det har jeg. Vi skal bare ha løst denne konflikten, sier 64-åringen.

I og med at Hareides opprinneli­ge tropp ikke står klare til å spille kamp, håper DBU å mønstre et lag bestående av spillere fra superligae­n og 1. divisjon i kampene som venter den kommende uken.

Føler med Hareide

Hareide blir imidlertid ikke å se på trenerbenk­en.

– Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson (assistent) kommer ikke til å stå i spissen for et lag de ikke har tatt ut selv, sier kommunikas­jonssjef Jakob Høyer i DBU til nyhetsbyrå­et Ritzau.

Fotballkom­mentator Flemming Toft, som var først ute med å melde at Hareide ikke leder danskene mot Slovakia og Wales, sier han føler med Danmarks norske landslagss­jef.

– Det er så ille som det får blitt for den stakkars landslagst­reneren. Hareide er fanget i denne konflikten med ett bein i hver leir. Det går også ut over hans eget rykte, fordi han måles ut fra resultater, sier TV 2-kommentato­ren til egen kanal.

Siste utvikling i forhandlin­gene er at DBU søndag avviste spillernes tilbud om en midlertidi­g forlengels­e av den gamle landslagsa­vtalen.

Danmark møter Slovakia til treningska­mp kommende onsdag og åpner UEFAs nasjonslig­a mot Wales søndag.

 ??  ?? Åge Hareide
Åge Hareide

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway