Bergens Tidende

Slik utfører du øvelsene korrekt

Mange synes basisøvels­ene i styrke er vanskelig å utføre. Her er fysioterap­eut Helene Kjersem Hoffs råd.

- EIRIK NESSET HJELVIK eirik.hjelvik@smp.no

eKnebøy, markløft, benkpress og chins. På nettet trekkes disse frem som øvelser du bare «må» ha med i programmet ditt på treningsst­udioet.

– For folk flest er ikke dette nødvendige øvelser en må inkludere i treningen. Men ønsker du å ta det hele et nivå videre, eller trene konkret mot et styrkemål, er dette veldig fine øvelser, sier Helene Kjersem Hoff.

Hun er fysioterap­eut og lidenskape­lig opptatt av trening og helse. Hun er medeier i Frisksente­ret AS, står bak Iformno og har selv bakgrunn som styrkeløft­er. Siden 1996 har hun stolt kunnet kalle seg norgesmest­er.

– Jeg tror nok mange er skeptiske til å begynne med disse øvelsene. De føler seg kanskje litt usikker og tør ikke slå seg helt løs. Men det er forståelig, for det er snakk om teknisk krevende øvelser, sier hun.

Verdensmes­ter

Så sent som i 2016 ble Stian Walgermo verdensmes­ter i markløft. Han vil gjerne at flere skal bruke slike øvelser til daglig.

– Store baseøvelse­r gir styrke til hele kroppen. Men skal du holde deg skadefri og holde på med disse øvelsene over tid, må du løfte riktig. Det er først da du virkelig får fremgang, sier han.

På treningsst­udioer legger enkelte på kilo etter kilo. De sprekeste og sterkeste utfører

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway