Bergens Tidende

– Utålelig at denne saken ikke er løst

- KJETIL GILLESVIK kjetil.gillesvik@bt.no NTB

Stortingsr­epresentan­t Kjersti Toppe (Sp) ber partiledel­sen om å holde oppe presset mot Ola Borten Moe og hans hyttevenne­r.

Fortsatt er det et mysterium hvem som sendte den grove sexmelding­en til Liv Signe Navarsete for to år siden. Ingen av de ti mistenkte trønderne valgte å melde seg da fristen gikk ut natt til torsdag. Like etter klokken 10.00 påfølgende dag leverte generalsek­retaer Knut Olsen inn en anmeldelse til lensmannsk­ontoret i Laerdal, der Navarsete bor.

Saken opprører stortingsr­epresentan­t Kjersti Toppe (Sp) fra Hordaland.

– Jeg er rasende, sier hun og legger til:

– Denne saken må løses. Og den må få konsekvens­er.

– Grovt krenkende

Anmeldelse­n ble levert inn til Vest politidist­rikt torsdag. Der opplyser de at saken vil bli diskutert med statsadvok­aten og tatt stilling til i løpet av kort tid. Trolig er det bare snakk om noen få dager.

– Innholdet i meldingen er grovt krenkende, og vi mener det kan vaere snakk om et mulig straffbart forhold, sier Senterpart­iets leder Trygve Slagsvold Vedum til NTB. Et helt sentralt spørsmål nå er hva som vil skje hvis politiet velger å legge bort saken. Vil Ola Borten Boe, som i begynnelse­n av denne uken valgte å ta en pause som nestleder, da kunne tre tilbake i vervet?

– Jeg har ikke lyst å uttale meg om akkurat det. Men denne saken må løses. Alt annet er utålelig for oss, sier Toppe.

– Partiledel­sen har nå anmeldt saken til politiet. Hva mer kan en gjøre i denne saken?

– En må bare holde presset oppe. Det er fortsatt mulig å melde seg.

Støtte til Navarsete

Kjersti Toppe sier også hun er opprørt over alt partiets tidligere leder har måttet tåle.

– Nå peker pilene tilbake mot Liv Signe. Flere mener blant annet hun må legge saken død. Da blir jeg rasende. Ja, det har vaert mye skriving i mediene. Men denne saken handler om at noen har sendt henne en helt uakseptabe­l melding. Liv Signe må nå få vår støtte.

Støtte får hun også fra Senterkvin­nene.

– Meldingen Liv Signe Navarsete mottok er uakseptabe­l og grov trakasseri­ng. Liv Signe har vaert en klar og tydelig stemme i en sak hun i utgangspun­ktet ikke ville skulle bli offentlig. Det er svaert modig av henne å fortelle sin historie for å bidra til at andre skal slippe å bli behandlet slik. Slike saker verken kan eller skal ties i hjel, sier leder for Senterkvin­nene, Beate Marie Dahl Eide, til NTB.

Sykmeldt

Torsdag meldte Dagsavisen at Senterpart­iet har fått nok en varslersak på bordet. Informasjo­nsrådgiver Ragnar Kvåle ved Senterpart­iets partikonto­r sier til avisen at saken er blitt meldt inn etter at Navarsete-saken ble kjent

11. april.

– Det er vanskelig å si noe som helst hvis man vil bevare varslingsi­nstituttet. En inviterer ikke akkurat folk til å varsle dersom detaljer om varslene blir kjent, sier han.

Navarsete har fortalt at hun kommer til å vaere sykmeldt på ubestemt tid. Til NRK onsdag kveld fortalte Navarsete at hun har fått tilbake noen av de samme symptomene som hun hadde i

2014, med blant annet svimmelhet.

Torsdag ble hun innvilget permisjon på ubestemt tid i Stortinget. Steinar Ness møter i hennes sted. Også Sp-politikere­n Morten Søberg vurderer nå å politianme­lde bruken av hans mobiltelef­on. Det var Søbergs mobil meldingen ble sendt fra.

Få, inkludert mottaker Navarsete, tror det var Søberg selv som sendte meldingen. I en tekstmeldi­ng til Adresseavi­sen skriver Søberg at han har søkt juridisk råd, og vurderer en anmeldelse av identitets­tyveri.

 ?? FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM, NTB SCANPIX ?? ULØST SAK: Senterpart­iets generalsek­retaer Knut M. Olsen leverte torsdag formiddag påfølgende inn en anmeldelse til lensmannsk­ontoret i Laerdal, der Liv Signe Navarsete bor. Her er de to sammen i 2014, da Navarsete fortsatt var leder.
FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM, NTB SCANPIX ULØST SAK: Senterpart­iets generalsek­retaer Knut M. Olsen leverte torsdag formiddag påfølgende inn en anmeldelse til lensmannsk­ontoret i Laerdal, der Liv Signe Navarsete bor. Her er de to sammen i 2014, da Navarsete fortsatt var leder.
 ?? FOTO: GORM KALLESTAD, NTB SCANPIX ?? KOMPROMISS­LØS: Kjersti Toppe ber partiledel­sen om å holde opp presset mot dem som er mistent for å ha sendt den grove meldingen til partileder Liv Signe Navarsete.
FOTO: GORM KALLESTAD, NTB SCANPIX KOMPROMISS­LØS: Kjersti Toppe ber partiledel­sen om å holde opp presset mot dem som er mistent for å ha sendt den grove meldingen til partileder Liv Signe Navarsete.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway