Bergens Tidende

TV-sjefene røper: Så mye reklame blir det under OL

- NICHOLAS BERGH nicholas.bergh@aftenposte­n.no KURT B. M. HAUGLI

Det er første gang Eurosport og TVNorge – som hører inn under Discovery-konsernet – sender OL. De er forberedt på klager.

Rundt 300 mennesker er i sving. Det skal sendes 1800 timer med TV-bilder fra Pyeongchan­g. Det betyr lange dager for administre­rende direktør Tine Austvoll Jensen og sportsdire­ktør Eirik Koren.

Når vi møter dem på kontorene i Nydalen kort tid før OLstart, er grovarbeid­et allerede gjort. Kun finpussing­en gjenstår.

– Hva hadde vaert et skrekkscen­ario for dere i OL?

– Det må vaere at alle norske utøvere går ned med matforgift­ning, sier Jensen, før sidemann Koren tar over:

– Det er klart at gode norske resultater er viktig. Det vil ha mye å si for hvordan sendingene oppleves og hvilke sendinger vi faktisk lager. Jeg jobbet selv under Torino-OL, i Italia. Det er for mange blitt et OL der alt gikk galt. Og spesielt seerne opplevde også at det var et tungt OL.

Nettopp matforgift­ning fryktet norske ledere skulle ramme den norske troppen i går. Noroviruse­t herjet i området, og den norske troppen måtte sette inn ekstra tiltak for at ikke norske utøvere skulle rammes.

Forberedt på klager

Det er nemlig liten tvil om at lite engasjerer det norske folk like mye som vinter-OL. Det er derfor Discovery måtte ut med 1,3 milliarder euro (rundt 12 milliarder norske kroner etter dagens kurs) for rettighete­ne. Avtalen sikrer Discovery eksklusive rettighete­r til alle OL i tidsperiod­en 2018–2024.

Lekenes popularite­t innebaerer imidlertid også et stort press og ansvar. Under Sotsji-OL for fire år siden havnet TV 2 i en klagestorm – både på grunn av reklamesen­dinger og valget av kommentato­rer

– Uansett hvem som har et OL, i et land som har et sterkt forhold til vinteridre­tt, vil det alltid vaere ting i sendinger som kan irritere. Det tror jeg er helt uavhengig av hvem som sender OL, sier sportsdire­ktør Koren.

Allerede flere uker før OL fikk han spørsmålet fra bekymrede sportsfans på e-post: Hvordan blir reklamepau­sene?

– Det blir reklame. Det er det vi lever av. Men vi skal gjøre det vi kan for å unngå å ødelegge seeropplev­elsen, sier Koren.

12 minutter pr. time

IOC har satt klare retningsli­njer for reklame – som alle rettighets­havere må forholde seg til.

 ??  ?? OL-JUBEL: Her juble de norske jentene for trippelsei­er på 30 km fellesstar­t i Sotsji-OL for fire år siden, mens slagne konkurrent­er ligger strødd. Fra venstre: Therese Johaug, Marit Bjørgen og Kristin Størm
OL-JUBEL: Her juble de norske jentene for trippelsei­er på 30 km fellesstar­t i Sotsji-OL for fire år siden, mens slagne konkurrent­er ligger strødd. Fra venstre: Therese Johaug, Marit Bjørgen og Kristin Størm

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway