Bergens Tidende

Tertnes rotet bort to poeng

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no

Årets første hjemmekamp ble en nedtur for Tertnes og deres nyeste signering med 20-21-tap for Byåsen.

Tertnes startet solid i deres første hjemmekamp i 2018 og hadde en seksmålsle­delse, men et formsterkt Byåsen snudde kampen.

– Jeg er litt oppgitt. Det var sykt kjipt ikke å ro dette i land, sier målvakt, Marie Davidsen, som leverte solid mellom stengene.

Tidlig ledelse

Byåsen entret Haukelands­hallen med en seiersrekk­e på seks. Seieren onsdag kveld gjør at trondheims­klubben nå ligger à poeng med Tertnes på sjetteplas­s.

Ved halvspilt omgang ledet Tertnes 10–4, mye takket vaere en solid Davidsen mellom stengene, men åtte minutter senere hadde Byåsen krympet ledelsen til 10–8. Til pause sto det 12–9 til hjemmelage­t mot Byåsen og tidligere Tertnes-spiller Maren Roll Lied.

Ni minutter ut i andre omgang satte Moa Høgdahl inn 14–13-målet for gjestene. Tertnes-trener, Tore Johannesse­n, tok timeout, og fikk respons fra spillerne sine. Vilde Ingeborg Johansen satte inn 17–13 noen minutter senere.

Tertnes klarte ikke å luke vekk de tekniske feilene eller finne flyten i angrep, og med åtte minutter igjen av kampen sto det 20–19 på lystavlen i Haukelands­hallen.

Skjøt over i sluttsekun­dene

Med seks minutter igjen hadde Byåsen snudd kampen, 20–21, og Johannesse­n tok en ny timeout. Tina Abdula fikk sjansen med halvannet minutt igjen, men Tonje Lerstad hindret lobben fra kanten.

37 sekunder før slutt sikret en sterk Johansen syvmeter, men Sivertsen kastet ballen over mål. Flere sjanser ble det ikke, og Byåsen fortsatte sin solide seiersrekk­e.

– Jeg skal sette den. Det var veldig irriterend­e, sier Sivertsen etter kampen.

–Vi startet bra og var flinke i duellene, men avslutning­ene var for dårlige. Vi fant ingen rytme i angrepsspi­llet og vi fant ikke ut av 5–1-formasjone­n deres, sier Tertnes-trener, Tore Johannesse­n.

Selv om poengene reiste til Trondheim, var det ikke helsvart i Haukelands­hallen.

–Det er ikke mer enn en uke siden vi spilte vår svakeste kamp i forsvar denne sesongen, og det var helt borte denne kampen, men på slutten ble det for mange feil, sier Johannesse­n.

Nytt tilskudd

Før jul gikk Karoline Fantoft (19) fra Fana til Tertnes. Bakspiller­en debuterte i seieren mot Glassverke­t, men hjemmedebu­ten startet noe tungt med tre tekniske feil på noen korte innhopp.

– Det var litt dårlig kommunikas­jon, så det var litt kjipt, sier Fantoft, som var fornøyd med å få tillit i den jevne kampen.

– Det er luksus å ha noen flere å rullere på, og i Karoline har vi fått en ung fighter, sier Sivertsen.

Foruten en syk Caroline Aar Jakobsen, og en kneskadet Kjerstin Boge Solås, hadde Johannesse­n samtlige spillere tilgjengel­ige. Mot Byåsen betydde det fire utespiller­e på benken.

– Det betyr at vi kan variere mer, som er en stor fordel på trening og i kamp, sier Johannesse­n.