Bergens Tidende

Avviser Støres påstand om full støtte

- ANDERS HAGA anders.haga@bt.no PÅL ANDREAS MAELAND

Jonas Gahr Støre hevder han har full støtte i Aps sentralsty­re for sin håndtering av Giske-saken. Den støtten gjelder kun arbeidet fremover, presiserer Jette Christense­n i sentralsty­ret.

Ap-lederen har vaert under sterkt press i flere uker på grunn av sin håndtering av de mange varslene om seksuell trakasseri­ng som er knyttet til hans nestleder Trond Giske.

Før jul sådde Støre selv tvil om hvorvidt han hadde myndighet til å fjerne Giske som nestleder, og viste til at det var landsmøtet som hadde valgt partiledel­sen i Ap. Før tirsdagens krisemøte i partiets sentralsty­ret, understrek­et imidlertid Støre at det var han som bestemte hvorvidt Giske fikk komme tilbake som nestleder i Ap.

Det gjentok han på pressekonf­eransen etter sentralsty­remøtet tirsdag:

– Her er det jeg som er sjefen og jeg som tar den beslutning­en. Det har sentralsty­ret støttet.

Hevder han har støtte

I pressekonf­eransen fortalte Støre at sentralsty­ret hadde samlet seg for å diskutere håndtering­en av varsler om seksuell trakasseri­ng.

– Jeg har som partileder vaert opptatt av å involvere sentralsty­ret i hvordan ledelsen har håndtert og håndterer disse sakene. Og jeg opplever at vi har fått full og samlet støtte for vår håndtering av disse sakene, sa Støre.

I vedtaket som sentralsty­ret sendte ut etter møtet tirsdag, står det imidlertid ikke noe om dette. Der står det at sentralsty­ret støtter at Giske fratrer som nestleder på ubestemt tid, og at de understrek­er betydninge­n av en rask og forsvarlig prosess og konklusjon.

Videre står det at «sentralsty­ret har fått forsikring­er om at man legger opp til en håndtering av saken som skal ivareta varslerne på en best mulig måte». Håndtering­en frem til nå nevnes ikke.

Støre har blant annet fått kritikk for å ha tatt med partisekre­taer Kjersti Stenseng på møtet med Giske, selv om varslerne skal ha bedt om at Stenseng ikke ble involvert. Dette har også vekket reaksjoner innad i Ap.

Gjelder kun fremover

Sentralsty­remedlem Jette Christrens­en understrek­er også at deres uttalelse handler om «håndtering­en fremover».

– Vi ble enige om at varslene skal behandles grundig, der varslene legges til grunn og med kontradiks­jon, og så raskt som mulig finne en konklusjon ut fra

 ??  ?? SER FREMOVER: Sentralsty­remedlem Jette Christense­n understrek­er at styrets støtte til håndtering­en av varslersak­ene i Ap gjelder tiden fremover, og ikke er en støtte til det som har skjedd.
SER FREMOVER: Sentralsty­remedlem Jette Christense­n understrek­er at styrets støtte til håndtering­en av varslersak­ene i Ap gjelder tiden fremover, og ikke er en støtte til det som har skjedd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway