Bergens Tidende

– Én dansk scoring holder til VM-plass

-

Åge Hareide mener Danmark vil vaere så godt som sikret VM-spill om laget hans scorer borte mot Irland i Dublin i kveld.

Lørdag måtte den norske trenervete­ranen ta til takke med 0-0 i Parken i København. Danskene hadde de største sjansene, men tok ikke vare på dem. Dermed lever spenningen for fullt før returoppgj­øret i toeromspil­let.

Hareide har stor tro på dansk suksess i den irske hovedstade­n. Han tror motstander­en lar seg knekke hvis hans utvalgte klarer å sette ballen i nettmasken­e.

– Det vil vaere nok for oss hvis vi scorer, for de scorer ikke to mål ofte. Det har også Martin

BØRS

O’Neill (Irlands landslagss­jef) sagt, og jeg vet at han har det i bakhodet. Irland har ikke produsert så mange målsjanser i noen av de kampene jeg har sett, sier Hareide.

Garanti

Danmark går til VM ved alle uavgjortre­sultater som inneholder mål.

– Det har en veldig stor betydning at vi vet at det trolig vil vaere nok om vi scorer én gang. Det visste vi ikke før den første kampen. Vi skal score ett mål, og det vet vi at vi er i stand til. Det er styrken vi har. Scorer vi mål, så kan vi nesten med garanti si at vi kommer til VM, mener Hareide.

Danmarks forrige VM-sluttspill var i 2010. Et sluttspill vil vaere et av de største høydepunkt­ene på Åge Hareides meritterte trenerCV.

Vil få irene til å jage

Simon Kjaer tror danskene vil få bedre uttelling i Dublin om de får et tilsvarend­e kampbilde som i første oppgjør. Da hadde Hareides lag mest ballbesitt­else mot et svaert defensivt Irland.

– Vi ville selvfølgel­ig gjerne ha hatt mer ut av den første kampen, men vi står i en situasjon der ett mål kan bli veldig viktig. Hvis vi scorer, må de fram og jakte mål. Da vil vi få enda mer rom på banen, og det vil de ikke vaere glade for, sier Danmark-kapteinen.

Står det fortsatt 0-0 etter 90 minutter tirsdag, må lagene ut i ekstraomga­nger. Det hele må avgjøres i en straffespa­rkkonkurra­nse om målene uteblir helt.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? SPENNING: Åge Hareide er en kamp unna til å ta Danmark til landets første VM-sluttspill siden 2010. Her sammen med assistent Jon Dahl Tomasson.
FOTO: NTB SCANPIX SPENNING: Åge Hareide er en kamp unna til å ta Danmark til landets første VM-sluttspill siden 2010. Her sammen med assistent Jon Dahl Tomasson.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway