Bergens Tidende

Ingen skal kunne snu seg vekk

- HENRIK ASHEIM

Kunnskapsm­inister (H), Konstituer­t statsråd mobbing fra medelever, voksne, digital mobbing og en kombinasjo­n av disse. Vi har også, som Hole etterspør, gjort det mulig for Fylkesmann­en å bøtelegge kommuner som ikke gjør det de skal for å bekjempe mobbing. Dagbøter er et viktig virkemidde­l for å presse frem endring i de tilfellene hvor det er nødvendig.

HOLE ANBEFALER OGSÅ at det settes mer trykk på psykisk helse og livsmestri­ng i skolen. Jeg er enig i at større fokus på disse temaene også vil virke mobbeforeb­yggende. Det er også grunnen til at vi i arbeidet med fornyelsen av fagene i skolen har bestemt at folkehelse og livsmestri­ng er ett av tre tverrfagli­ge temaer som skal inn i skolen.

Kampen mot mobbing er høyt på agendaen min, og de endringene i mobbepolit­ikken som regjeringe­n har innført er et taktskifte i måten vi alle sammen skal jobbe på. Jeg deler Holes engasjemen­t, men vil minne om at vi har innført svaert mange av de tingene hun etterlyser.

VI HAR NÅ ET REGELVERK som gjør at laerere, skoler og kommuner må ta tak i mobbing med en gang. Og vi har et sikkerhets­nett som tar barnas og familienes side hvis skolene og kommunene ikke gjør det de skal.Hele formålet med dagens mobbepolit­ikk er nettopp at det ikke lenger skal vaere mulig å snu seg vekk.

 ??  ?? MÅ STOPPES: Kampen mot mobbing er høyt på agendaen min, skriver konstituer­t utdannings­minister Henrik Asheim (H).
MÅ STOPPES: Kampen mot mobbing er høyt på agendaen min, skriver konstituer­t utdannings­minister Henrik Asheim (H).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway