Bergens Tidende

Gi dem en rett venstre!

-

risikerer å drukne i babelsk forvirring fra en haug med småpartier som i bunn og grunn mener det samme.

Nå er SV tilbake på seks prosent og Rødt ser vel to-tallet for første gang siden de vedtok kanskje tidenes tåpeligste partinavn. Sammen naermer de seg 10 prosent, en ganske betydelig kraft på den norske venstresid­en om den bare forvaltes like bra som oljeformue­n.

Jeg har lyst til å ta til orde for at disse to partiene slås sammen, kanskje allerede til neste stortingsv­alg.

Hvorfor? Fordi vi trenger det!

VI TRENGER ET STERKT parti som kan gå i bresjen mot USA og Nato. Vi trenger noen som kan represente­re en klar og tydelig stemme mot Donald Trump i stedet for å kjekle om hvilke fraflyttin­gstruede småplasser i Nord-Norge som skal få beholde flybasen sin.

Vi trenger et parti som erkjenner at den velferdsst­aten vi ønsker og trenger, er avhengig av at alle er med og bidrar. Vi trenger et parti som kan reversere utviklinge­n i dagens skole, der dyktige laerere avskiltes i klasseromm­et fordi de mangler en mastergrad, og de som er igjen tvinges til å bruke tid på å protokollf­øre resultaten­e fra nasjonale prøver.

VI TRENGER NOEN SOM tar kampen opp mot oljeboring­shysteriet i Lofoten. Vi trenger modige politikere som behandler våre nye landsmenn med respekt og medmennesk­elighet istedenfor piggtrådgj­erder og dårlig skjult forakt. Og vi trenger noen som kan gi en smekk på fingrene til de som er frekke nok til å ville tjene seg søkkrike på ungene våre i barnehagen og bestemor på sykehjemme­t.

DEN NORSKE PARTIFLORA­EN med utallige småpartier har utspilt sin rolle. Vel kan det sikkert vaere morsomt å ligge og vake rundt sperregren­sen, og med maksimal flaks svelge så mange kameler, sjiraffer og andre tungt fordøyelig­e dyr at du får noen år i limousin med privatsjåf­ør og kakeslabbe­ras med Erna hver fredag, men det politiske landskapet trenger tydelighet og forutsigba­rhet mer enn noensinne.

Min drøm er at Audun Lysbakken og Bjørnar Moxnes skal sette seg ned over en halvliter, og prøve å finne ut om de – i motsetning til kaoskamera­tene på blå side – har så mye til felles at det kan bli noe varig ut av det.

Jeg lover å komme på første partimøte.

 ?? FOTO: TORSTEIN BØE, / NTB SCANPIX ?? UTSPILT: Den norske partiflora­en med utallige småpartier har utspilt sin rolle, mener innsender.
FOTO: TORSTEIN BØE, / NTB SCANPIX UTSPILT: Den norske partiflora­en med utallige småpartier har utspilt sin rolle, mener innsender.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway