Altaposten

Ber om tålmodighe

Alta IF har ikke vunnet en eneste seriekamp så langt i år. Men hovedtrene­r Mate Duilo er ikke bekymret.

- Av K. Steffensen og F. Halvorsen sporten@altaposten.no

– Vi er ikke fornøyde med verken prestasjon­ene eller tabellsitu­asjonen. Men det er viktig å ikke glemme at vi har et veldig ungt lag i år. Vi er nødt til å gi ungguttene våre mer tid og erfaring på dette nivået. Jeg har troen på dette mannskapet, og er helt sikker på at vi kommer til å gjøre det bedre etter hvert som guttene lærer hverandre å kjenne bedre. Det er fortsatt tidlig i sesongen, sier Alta If-trener Mate Duilo til Mediehuset Altaposten.

Tre uavgjorte kamper hjemme

Etter fem serierunde­r i PostNord-ligaen avdeling 2 har Alta fortsatt til gode å vinne en kamp. Sist søndag ble det poengdelin­g for tredje gang i Smartdok Arena i 2024. Tobias Hestad og Christian Reginiusse­n scoret målene i 2–2-kampen mot Strømmen.

– Når man ligger under er man nesten nødt til å si seg fornøyd med ett poeng. Men det vi leverte kampen sett under ett er ikke godt nok. Tre uavgjorte kamper og ingen seire er for dårlig. Vi ga alt, men det er mye som må gjøres bedre hvis vi skal ta trepoenger­e i denne ligaen. Vi må bli bedre, og det skal vi bli, fastslår Duilo.

Trøbler på defensive dødballer

Før minuttet var passert ledet Strømmen 1–0. Gjestene slo inn et frispark mot bakre stolpe, der en Strømmen-spiller headet ballen inn foran mål og fant Mathias Sundberg, som scoret sikkert. Også Strømmens andre scoring kom etter en dødball.

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si om baklengsmå­lene. Vi er rett og slett for svake i duellene. Det er ikke bra at vi igjen slipper inn mål på dødball, kommentere­r Duilo.

Ettersom Alta tapte 3–4 mot Stabæk i cupen sist onsdag har de ikke kamp i midtuka som kommer. Det betyr at de får restituert seg og gjort gode forberedel­ser til neste seriekamp, som er Vålerenga 2 borte. Kampen spilles 12. mai. Det er kun Vålerenga 2 og Alta IF som ennå ikke har vunnet en kamp.

 ?? ?? Tobias Hestad (23) er toppscorer i cupen med åtte fulltreffe­re. På søndag scoret han sitt første seriemål for Alta IF i kampen mot Strømmen som endte 2-2. (Begge foto: Steffensen)
Tobias Hestad (23) er toppscorer i cupen med åtte fulltreffe­re. På søndag scoret han sitt første seriemål for Alta IF i kampen mot Strømmen som endte 2-2. (Begge foto: Steffensen)
 ?? ?? For tredje hjemmekamp på rad tok Alta IF poeng etter å ha ligget under.
For tredje hjemmekamp på rad tok Alta IF poeng etter å ha ligget under.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway