Altaposten

På tre dager var alle billettene revet bort

Fenomenet Moillrock er uten tvil svært populære i Alta.

- Av Reiulf Grønnevik reiulf@altaposten.no

– Årsaken er kanskje et resultat av mange år med stein-på-stein-bygging og hardt arbeid. sier vokalist og gitarist Simen L. Fosse i Honningsvå­g-fenomenet Moillrock.

Konserten de skal ha på City scene om fem måneder ble utsolgt på få dager.

– Hardt arbeid

Det er ikke ofte band og musikere spiller for fullt hus på City scene og Fosse tror årsaken er mange fans i Alta.

– Det gikk kjapt. På tre dager var alle billettene revet bort, og det er jo bare veldig artig, smiler vokalisten i bandet, som spilte på Alta Live sist høst.

Han tror årsaken er hardt arbeid.

– Vi har jobbet hardt med å gjøre bandet kjent de siste årene og vi har også en relativt stor katalog med låter på nett og det er nok summen av at folk vil se oss live, smiler Fosse.

– Hvordan oppleves det å selge alle billettene til en konsert som går av stabelen i oktober?

– Det er stort på en måte, for det er ikke vanlig. Det er vanskelig å framstå lite ydmyk, men det er faktisk ikke vanlig å selge alle billettene til konserter i Finnmark, rent generelt. Det er med andre ord ofte ikke problem for spillested­er i Finnmark at det er fullt, så jeg synes der være lov må være stolt over det. I og med at vi har spilt på både Alta Live og på Høstsprell, så har vi nok fått en stor fanskare i Alta.

– Bra for arrangøren­e

Bandet skal også gjeste Hammerfest­ivalen i Hammerfest dagen etter og billettene til den jobben ble utsolgt på få timer.

– Jeg har erfaring som arrangør også, og vi i Moillrock jobber derfor hardt for at det skal komme folk på konsertene våre. Årsaken til det er at vi er opptatt av at arrangøren­e skal tjene penger på oss og få en god opplevelse. Og ingenting bedre enn at konsertene da er fullbooket. Vi føler også at vi med dette slår et slag for rocken, som mange har erklært død for lenge siden.

– Hva skal publikum få høre i Alta?

– En god blanding, samt låter fra vår nye plate som har 18 spor som vi har jobbet med i to år.

– Sjeldent

Alise Fors, daglig leder på City scene kan ikke annet enn å smile over

billettsal­get, som er litt utenom det vanlige.

– Det er sjeldent at billetter til en konsert så lang fram i tid er utsolgt. Det er helt fantastisk, for det hjelper oss som arrangør i og med at det hele blir med forutsigba­rt og at vi kan planlegge bedre. Vi vet av erfaring at Moillrock vil skape en fantastisk konsertopp­levelse, sier Fors, som ber publikum om å være obs på mulige billetter til konserten via videresalg.

– Vi har opplevd at folk har kjøpt falske billetter, så vær litt kritisk hvis du får tilbud om det, avrunder hun.

NB: Hvis du ikke fikk billett til City scene-konserten kan du oppleve bandet på Alta Live Ung i august.

 ?? ?? – Det er sjeldent at billetter til en konsert så lang fram i tid er utsolgt, sier Alise Fors, daglig leder ved City scene.
– Det er sjeldent at billetter til en konsert så lang fram i tid er utsolgt, sier Alise Fors, daglig leder ved City scene.
 ?? ?? Simen L. Fosse og Moillrock ser fram til å spille for et fullsatt City scene. (Arkiv)
Simen L. Fosse og Moillrock ser fram til å spille for et fullsatt City scene. (Arkiv)
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway