Altaposten

Dømt for slag med knyttneve i ansiktet

Fornærmede ble slått så hardt at han falt bakover. Mannen er også funnet skyldig i å ha produsert fremstilli­ng som seksualise­rer barn.

- Av Kita Eilertsen kita@altaposten.no

En mann i begynnelse­n av 20-årene er dømt til fengsel etter å ha slått en annen mann i ansiktet med knyttneven på et utested i desember 2023.

Han er også funnet skyldig i å ha filmet ryggen til ei jente mens de hadde samleie.

Knyttneves­laget mest alvorlig

Hovedforha­ndlingene ble holdt i Tana, der mannen ikke møtte. Retten besluttet likevel å fremme saken.

Det ble mottatt forklaring­er fra fire vitner. Vitner hadde sett at han slo en annen mann i ansiktet med knyttneven. Slaget skal ha vært så hardt at fornærmede falt bakover. Dette var også likt det fornærmede forklarte – han ble slått hardt i ansiktet og falt bakover over et bord.

Han er funnet skyldig i å ha produsert en fremstilli­ng om seksualise­rer barn. Retten la vekt på mannens egne forklaring­er i avhør fra juli fjor. Da hadde han erkjent de faktiske forhold - at han natt til 1. juli filmet ryggen til jenta som da var 17 år mens de hadde samleie.

Filmen varte 15 sekunder. Skjermbild­er ble lagt frem i retten. Tiltalte har i avhør forklart at han trodde hun visste at han filmet.

Hun anmeldte filmingen få dager etter.

Samtykket ikke

Retten er sikker på at hun ikke samtykket til filmingen. Samtykkesp­ørsmålet ville uansett være uten rettslig betydning, siden straffbort­fallbestem­melsen er begrenset til å ta og besitte bilder, ikke video, vises det til.

Mens aktor la ned påstand om 60 dagers fengsel, la forsvarere­n ned påstand om frifinnels­e. Det er ingen formildend­e omstendigh­eter. Rettens konklusjon er at mannen

dømmes fengsel.

I tillegg må han tåle inndragnin­g av mobiltelef­onen, samt betale 4.000 kroner til statskassa. til 65 dagers ubetinget

Dommen er avsagt av Indre og Østre Finnmark tingrett den 3. mai. Dommen er ikke rettskraft­ig, og vi kjenner ikke til om den vil bli anket.

 ?? ?? Indre og Østre Finnmark tingrett, rettssted Tana.
Indre og Østre Finnmark tingrett, rettssted Tana.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway