Altaposten

Vis hensyn og respekt

For å hjelpe publikum å gjenkjenne en dommer under 18 år har turnerings­ledelsen utstyrt årets dommere med grønne fløyter. Neste gang du ser en dommer med grønn fløyte, husk å vis hensyn og respekt.

-

– Vi håper at den grønne fløyta skal minne på alle å vise hensyn, støtte og respekt uavhengig av alder og erfaring, forteller turnerings­leder Sanna Kivijervi.

Hun fikk ideen til de grønne fløytene etter å ha lest om Bravo HK, som innførte grønne fløyter for de yngste dommerne etter et dommerkurs i oktober.

Tromsø-klubb tok initiativ i Norge

Bravo HK, ved leder Ina Sandvik, forteller til Norges Håndballfo­rbund, at ideen kom fra en tidligere trener i klubben som igjen hadde fått ideen fra et Facebook-innlegg fra den australske basketball­klubben Victoria.

– Grønne fløyter vil gjøre det enkelt for publikum å identifise­re yngre dommere. Den vil da fungere som en indikator på dommerens alder, men også en påminnelse til spillere, trenere og publikum om å vise hensyn og respekt uavhengig av dommerens erfaring og alder, skriver håndballfo­rbundet om fløytene. Ikke nødvendigv­is enig, men vis respekt

Dette skrev Bravo HK på sin Facebook-side om fløytene: – For å hjelpe

publikum å gjenkjenne en dommer under 18 år har vi utstyrt dommerne med grønne fløyter. Så neste gang du ser en dommer med grønn fløyte vis hensyn og respekt.

De la til: – Det å vise respekt for en dommer betyr ikke nødvendigv­is at man er enig i alle avgjørelse­r eller at dommeren aldri tar feil. Dommerne må, uavhengig av alder og nivå, ta en avgjørelse, ofte på

kort tid og med det grunnlaget de har. Her er det mange variabler som spiller inn, blant annet vinkel og avstand til forseelsen, og selve regelkunns­kapen. Det kan være at dommerne på banen ikke fikk med seg hele situasjone­n eller klarer å se det store bildet på den korte tiden de har tilgjengel­ig. Jobben med å rekruttere dommere blir enklere hvis vi viser respekt for alle dem som velger å være dommere.

 ?? ?? Grønne fløyter vil gjøre det enkelt for publikum å identifise­re yngre dommere. Foto: Nanco Hoogstad
Grønne fløyter vil gjøre det enkelt for publikum å identifise­re yngre dommere. Foto: Nanco Hoogstad
 ?? ?? Slik ser de grønne fløytene ut.
Slik ser de grønne fløytene ut.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway