Altaposten

Jørgen vil ut av skyggen til søsknene

- Av Svein Halvor Moe sporten@altaposten.no

Skihoppere­n Jørgen Oliver Strøm har imponert på plast i sommer og høst.

Jørgen Oliver Strøm er både stolt og imponert over det storesøste­r Anna Odine og lillebror Eidar Johan har oppnådd. 21-åringen bruker deres prestasjon­er som inspirasjo­n når han skal prøve å komme ut av skyggen til søsknene.

– Jeg unner dem både fremgangen og suksessen. Forhåpentl­igvis så klarer jeg etter hvert å ta de samme stegene. Jeg ser ingen grunn til at jeg ikke skal nå like langt som det Eidar Johan og Anna Oline har gjort, sier Jørgen Oliver, som har imponert på plast den siste tiden.

Alta If-hopperen har spisset satsingen og ser ut til å få uttelling for det. Andreårsse­nioren har blitt en del av Lillehamme­rhopp, og nyter godt av at teamet har et veldig bra opplegg.

Har kommet mye lenger

Jørgen Oliver har nettopp gjort seg ferdig med et ukelangt treningsop­phold i Polen. Det ble trent to og tre daglige økter i Zakopane som er og blir polakkenes hoppmekka. Der er det gjerne 60 000 tilskuere på tribunene og like mange utenfor stadionpor­tene når det er verdenscup­renn. Strøm føler at han hadde veldig bra utbytte av oppholdet i det tidligere østblokkla­ndet. Han fikk trent bra og fikk gode svar ettersom det var bra kvalitet på mange av svevene.

– Jeg føler at jeg har kommet mye lengre i sesongforb­eredelsene nå enn jeg hadde på samme tidspunkt i fjor. Det har både sammenheng med at treningsgr­unnlaget er bedre, jeg får bra oppfølging og jeg gjennom tilgang får tilgang på bedre og mer riktig utstyr som er uhyre viktig i en så marginal idrett som det skihopping er. Teamet har trenere som er flinke med hoppdresse­ne. De er gode til å sy og det må de nesten vaere, sier Strøm.

Den dedikerte skihoppere­n, som måler 1,90 på strømpeles­ten, har i likhet med sine mer meritterte søsken hatt en fin utviklings­kurve de siste årene, selv om det stoppet litt opp forrige vinter. Han fikk ikke opp de lengdene og poengsumme­ne som han hadde ønsket. Lysten til å satse videre var allikevel stor da forrige sesong ble oppsummert på vårparten. Strøm er klar på at han fortsatt føler at han har mye ugjort i hoppbakken.

Har fått bedre utstyr

– Jeg føler ikke at jeg i mine beste stunder er så veldig langt unna de som hopper jevnlig i Coc-cupen, og har andre representa­sjonsoppga­ver. Det handler mye om å få stabiliser­t hoppingen på toppnivået. Samtidig vet jeg at jeg mest sannsynlig kommer til å ha bedre utstyr i vinter enn jeg hadde i fjor og har hatt de foregående årene. Det gir meg en helt annen trygghet og selvtillit, sier Strøm som nå har avsluttet plastseson­gen. De fleste anleggene har stengt.

Han ser frem til å komme i gang. På plast har Jørgen Oliver sett at han er mye naermere de beste nå enn han var for ett år siden. Både teknikken og fysikken har blitt bedre. Kombinasjo­nen av det og at Strøm har en hoppdress som er med og fører han lengre ned i hoppbakken, gjør at den unge seniorhopp­eren er mye tryggere på seg selv. Fortsatt har fylkets beste skihopper på herresiden en del å jobbe. Størst forbedring­spotensial har han kanskje på det som skjer på hoppkanten.

– Jeg håper at jeg klarer å bevise under sesongåpni­ngen at jeg har tatt steg, sier Strøm, som det skal bli utrolig interessan­t å følge til vinteren.

 ?? ?? Jørgen Oliver Strøm er forventnin­gsfull med tanke på kommende sesong. (Foto: Svein Halvor Moe)
Jørgen Oliver Strøm er forventnin­gsfull med tanke på kommende sesong. (Foto: Svein Halvor Moe)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway